x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică MAE: Întrevederea adjunctului ministrului de externe al Turkmenistanului cu secretarul de stat Dan Neculăescu

MAE: Întrevederea adjunctului ministrului de externe al Turkmenistanului cu secretarul de stat Dan Neculăescu

24 Iun 2019   •   21:45
MAE: Întrevederea adjunctului ministrului de externe al Turkmenistanului cu secretarul de stat Dan Neculăescu

Secretarul de stat în MAE Dan Neculăescu a avut luni o întrevedere cu adjunctul ministrului de externe al Turkmenistanului, Vepa Hadjiev, cei doi oficiali evidenţiind importanţa aprofundării dialogului politic şi a cooperării economice între cele două ţări.

Vepa Hadjiev se află în România pentru a participa la reuniunea cvadrilaterală a Grupului de lucru, constituit din reprezentanţi ai Republicii Azerbaidjan, Georgiei, României şi Turkmenistanului, privind ruta internaţională de transport mărfuri Marea Neagră - Marea Caspică.

Potrivit unui comunicat al MAE, transmis AGERPRES, cei doi oficiali au evaluat stadiul şi perspectivele relaţiei bilaterale, evidenţiind importanţa aprofundării dialogului politic şi a cooperării economice. De asemenea, arată sursa citată, "a fost apreciată activitatea Comisiei mixte interguvernamentale de cooperare economică şi tehnico-ştiinţifică, fiind evidenţiat interesul ambelor părţi ca în anul 2019 să se desfăşoare o nouă sesiune a acestui mecanism de cooperare".

Dan Neculăescu a subliniat poziţia Turkmenistanului de partener important al României în Asia Centrală, iar interlocutorul turkmen s-a referit la România ca fiind un susţinător activ al ţării sale, inclusiv din perspectiva relaţiei statelor din Asia Centrală cu UE, ţinând cont că pe durata preşedinţiei României la Consiliului Uniunii Europene a fost adoptată Strategia UE privind Asia Centrală.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: mae turkmenistan dan neculăescu