x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Manipulare grosieră făcută de Siegfried Mureșan pentru compromiterea ministrului Teodorovici

Manipulare grosieră făcută de Siegfried Mureșan pentru compromiterea ministrului Teodorovici

de Dan Constantin    |    14 Mar 2019   •   16:19
Manipulare grosieră făcută de Siegfried Mureșan pentru compromiterea ministrului Teodorovici

O manipulare clasică, prin lansare de fake news menită să-l compromită pe ministrul OrlandoTeodorovici are la activ europarlamentarul Siegfried Mureșan. Europarlamentarul român a afirmat că Teodorovici, aflat la conducerea lucrărilor Consiliului Afacerilor Economice și Financiare (ECOFIN) a apărat paradisurilor fiscale în fața miniștrilor din UE care luau decizia stabilirii listei țărilor necooperante. Lucrurile stau de fapt invers, Teodorovici asigurând cadrul de dezbateri echilibrat care a avut la final decizia de extindere a listei țărilor necooperante.

Documentele LUCRĂRILOR DIN 12 MARTIE 2019, inclusiv fișiere video, sunt pe site-ul oficial al Consiliului European și NU EXISTĂ VREO INFORMAȚIE CARE SĂ SUSȚINĂ AFIRMAȚIILE lui MUREȘAN. 

Propaganda a preluat alegațiile lui Mureșan pentru a difuza o imagine complet falsă asupra felului în care România asigură prin miniștri, Președinția Consiliului European.

Lista UE a jurisdicțiilor necooperante

Consiliul a adoptat lista revizuită a UE a jurisdicțiilor necooperante în scopuri fiscale.

În plus față de cele 5 jurisdicții deja enumerate – Samoa Americană, Guam, Samoa, Trinidad și Tobago și Insulele Virgine Americane – lista revizuită a UE include în prezent și următoarele 10 jurisdicții: Aruba, Barbados, Belize, Bermuda, Dominica, Fiji, Insulele Marshall, Oman, Emiratele Arabe Unite, Vanuatu.

Aceste jurisdicții nu au pus în aplicare angajamentele pe care și le-au asumat față de UE până la termenul convenit.

Anexa II la concluzii, care cuprinde jurisdicțiile cu angajamente în curs, reflectă, de asemenea, prelungirile de termen acordate pentru 11 jurisdicții în vederea adoptării reformelor necesare pentru a-și îndeplini angajamentele.

Astăzi am finalizat prima noastră revizuire cuprinzătoare a listei UE a jurisdicțiilor necooperante. De la adoptarea sa pentru prima dată, la sfârșitul anului 2017, lista și-a dovedit utilitatea în promovarea, prin cooperare, a agendei UE de îmbunătățire a practicilor fiscale mondiale, de combatere a evitării obligațiilor fiscale și de îmbunătățire a bunei guvernanțe și a transparenței: peste 30 de jurisdicții și-au respectat deja angajamentul de a adopta reforme fiscale.

Eugen Teodorovici, ministrul finanțelor din România

Ca parte a strategiei externe a UE privind impozitarea, astfel cum este definită de Consiliu, lista este menită să contribuie la eforturile continue de prevenire a evitării obligațiilor fiscale și de promovare a bunei guvernanțe fiscale la nivel mondial.

×
Subiecte în articol: Siegfried Mureşan