x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marcel Ciolacu lămurește subiectul impozitului progresiv

Marcel Ciolacu lămurește subiectul impozitului progresiv

de Redacția Jurnalul    |    01 Oct 2024   •   22:07
Marcel Ciolacu lămurește subiectul impozitului progresiv
Sursa foto: Guvernul Romaniei/„România trebuie să ordoneze cheltuieile, să iși vadă prioritățile”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că impozitul progresiv nu încape în discuție în anul 2025. „Este exclus”, a spus el.

Întrebat despre impozitul progresiv, la Digi24, premierul Marcel Ciolacu la spus că, „în 2025 este exclus”.

„România trebuie să ordoneze cheltuieile, să iși vadă prioritățile”, a mai spus premierul.

El a mai declarat că țara noastră trebuie să aibă un buget multianual, „pe patru ani de zile, cum este bugetul la nivelul Comisiei Europene”.

Mai mult, Ciolacu a adăugat că nu exclude nici posibilitatea de a menține cota unică, întrebat dacă impozitul progresiv ar putea să capete o formă în 2026.

Ciolacu, despre cererea de plată numărul 3: Probleme în selecția făcută pentru companii

Comisia a găsit probleme în selecția făcută pentru companii la care statul este majoritar, a spus marți seara premierul Marcel Cuiolacu, referindu-se la cererea de plată numărul 3, trimisă de România Comisiei Europene.

„Ea a fost trimisă și acolo Comisia a găsit anumite probleme în selecția făcută pentru anumite companii unde statul român este majoritar, făcute pe timpul domnului Popescu la energie. Comisia a zis: nu putem accepta așa ceva, nu pitem accepta ca un subordonat al unui secretar de stat să facă procedura de selecție, fiindcă e un caz de incompatibilitate majoră”, a declarat Marcel Ciolacu, la Digi24.

Conform acestuia, procedura prevede oprirea unei sume de bani, urmând ca aceasta să fie recuperată după ce problemele vor fi reglate.

„Singurul lucru pe care îl avem în discuție de nerececuperat, în rest toate sumele se recuperează, dacă vor fi cazuri de reținere, v-am zis cea mai mare problemă aicea este în zona companiilor de la energie, dar am cel puțin acum am cu cine lucra la energie, este la microîntreprinderi, unde niciunde în Europa nu mai există acest prag mai mare de 60.000 de euro. Cel mai mare, după România, era în Portugalia, de 200.000 și a fost redus. Adică este pragul când devine o companie plătitoare de TVA”, a afimrat premierul.

El spune că, din acest jalon, România a îndeplinit peste 90%.

„Noi din acel jalon am îndeplinit cam 90%, 92%, și marea problemă este dacă scădem pragul de la 500.000 la cât e plătitor de TVA. E o insistență mare a Comisiei să se facă acest lucru, deci e o decizie politică. Întâi trebuie să ne răspundă Comisia să vedem ce sumă e în discuție pentru neîndeplinirea acestei ținte din jalon și pe urmă trebuie să luăm o decizie politică”, a mai spus Ciolacu.

Conform acestuia, în cerea de plată au fost 74 de jaloane, din care 71 au fost îndeplinite.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu impozit progresiv