x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marcel Ciolacu: M-am înscris în fan clubul Marcel Boloș

Marcel Ciolacu: M-am înscris în fan clubul Marcel Boloș

28 Iun 2022   •   11:30
Marcel Ciolacu: M-am înscris în fan clubul Marcel Boloș

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marți, că s-a înscris în „fan clubul Marcel Boloș”, ministrul Fondurilor Europene. „Este un moment în care putem rata ultimul tren sau putem cu toții să ne implicăm cu toții să tragem la aceeași căruță să dezvoltăm România”, afirmă social-democratul.

„Nu pot decât să vă felicit, să vă susțin, să vă spun că sunt unul dintre care m-am înscris în fan clubul Marcel Boloș și Roxana Mânzatu. Din acest moment trebuie să ne implicăm și mai mult. Direcția a fost dată, respectiv descentralizare, fiindcă cu toții vorbim de această descentralizare de 30 de ani. România nu se poate dezvolta fără fonduri europene. Fondurile naționale sunt insuficiente pentru dezvoltarea pe care ne-o dorim cu roții în România. Este un moment în care putem rata ultimul tren sau putem cu toții să ne implicăm cu toții să tragem la aceeași cîăruță să dezvoltăm România, în primul rând zonele c u specific”, a spus Marcel Ciolacu.

El i-a îndemnat pe cei prezenți să se implice mai mult în proiecte comune și a admis că „în zona de fonduri (europene - n.r.) este mai multă birocrație ca la fonddurile naționale”.

„Noi ar trebui, după o socoteală făcută de experții PSD, să avem o absorbție de aproape 800 de milioane de euro, urmând ca pe viitor în jur de un miliard de euro să avem absorbție lună de lună. Nu vom putea depăși aceste crize suprapuse fără investiții majore în infrastructură și în regiuni. România, pentru că a fost silită odată să facă acele celebre CAP-uri, are o reticență de a face proiecte comune”, adaugă Ciolacu.

Liderul PSD a susținut un discurs, marți, în cadrul evenimentului de lansare națională a Strategiei de dezvoltare durabilă a Microregiunii Țara Făgărașului 2030 organizat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ITI Microregiunea Țara Făgărașului, la Palatul Parlamentului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu