x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marcel Ciolacu, despre reforma administrației de stat: „Indiferent de orice presiune, eu nu voi ceda la această provocare”

Marcel Ciolacu, despre reforma administrației de stat: „Indiferent de orice presiune, eu nu voi ceda la această provocare”

de Redacția Jurnalul    |    03 Aug 2023   •   12:30
Marcel Ciolacu, despre reforma administrației de stat: „Indiferent de orice presiune, eu nu voi ceda la această provocare”
Sursa foto: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că noua reformă a sistemului bugetar trebuie începută de la 1 septembrie. Liderul PSD arată că este conștient de presiunile care vor exista, dar a spus că el nu va ceda sub nicio formă.

„Îl rog pe domnul ministru al Finanțelor Marcel Boloș să finalizăm rapid OUG privind cheltuielile bugetare. Este nevoie de acest proiect pentru a demara prima reformă profundă a administrației de stat.

Indiferent de orice presiune, eu nu voi ceda la această provocare. Este nevoie de un stat mai suplu, este esențial să reducem costuri.  este nevoie să comasăm instituții care se calcă pe picioare.

Este nevoie să facem acest lucru încă de la 1 septembrie, nu anul viitor și mai ales nu după alegeri. Abia după ce vom face această reformă, care să lanseze o reformă ireversibilă a statului putem avansa și cu cel de-al doilea al optimizării fiscale.  Este nevoie să facem un sistem corect și echitabil pentru români.”, a spus Marcel Ciolacu.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu deficit bugetar