x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marko Bela: Parlamentarii UDMR nu vor participa la votul moţiunii de cenzură

Marko Bela: Parlamentarii UDMR nu vor participa la votul moţiunii de cenzură

25 Oct 2010   •   00:00

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a anunţat, astăzi, că grupurile parlamentare ale Uniunii nu susţin moţiunea de cenzură depusă de opoziţie şi nu vor participa la vot.

El a declarat, după şedinţa comună a grupurilor Uniunii de la Senat şi de la Camera Deputaţilor, că această decizie a fost luată cu votul majorităţii parlamentarilor UDMR.

"Fiind vorba despre un act politic (moţiunea de cenzură - n.r.), răspunsul nostru este la fel, unul politic. Vom fi prezenţi la dezbateri, dar nu vom vota, nu vom participa la vot", a menţionat liderul UDMR, citat de Mediafax.

El a criticat, pe de altă parte, faptul că liderii PDL au anunţat că UDMR nu va participa la vot înainte ca acest subiect să fie tranşat în grupurile parlamentare ale Uniunii.

"Inclusiv partenerii trebuie să aştepte până ce decidem noi", a arătat el.

Întrebat dacă decizia ca parlamentarii Uniunii să nu participe la vot a fost luată pentru a evita eventuale trădări, liderul Uniunii a răspuns negativ.

"Nu. Vă spun sincer că nu a fost propunerea UDMR, dar după ce PDL a luat o astfel de decizie şi ceilalţi colegi, la fel, au aceeaşi intenţie, după părerea mea e mult mai bine aşa", a explicat Marko.

"Ne vom înregistra prezenţi, dar nu vom vota", a spus el, care a adăugat că s-a mai procedat astfel, dar nu în cazul UDMR.

Moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie va fi dezbătută şi votată miercuri, cu începere de la ora 11.00. Votul va fi secret cu bile. Pentru adoptarea moţiunii de cenzură sunt necesare 236 de voturi favorabile.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, duminică seară, că la întrunirea parlamentarilor cu conducerea partidului s-a decis ca la dezbaterea moţiunii de cenzură parlamentarii PDL să rămână în sală, dar să nu voteze. Toader a spus că nici UDMR, nici UNPR nu vor vota în favoarea moţiunii de cenzură.

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat, luni, că decizia luată în şedinţa coaliţiei a fost aceea de a recomanda grupurilor parlamentare ale partidelor care compun coaliţia să nu participe la votul pentru moţiunea de cenzură.

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni, după şedinţa BPN, că parlamentarii PDL şi ceilalţi parteneri ai coaliţiei nu vor participa la votul asupra moţiunii de cenzură deoarece consideră că această moţiune este strict politicianistă.

×
Subiecte în articol: politic