x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marturisire - De ce ii incomodeaza Dan Voiculescu pe presedinti?

Marturisire - De ce ii incomodeaza Dan Voiculescu pe presedinti?

06 Apr 2005   •   00:00

Nici Traian Basescu, nici Emil Constantinescu si nici Ion Iliescu nu l-au agreat pe presedintele PUR. Raspunsul il da chiar Dan Voiculescu: "Nu sunt ascultator si sunt independent".


  • de DAN CONSTANTIN, Londra
  • POLITIC
  • Incomod pentru Palatul Cotroceni



    STUDII. Dan Voiculescu, in brate cu temele pentru masteratul in comunicare politica la Universitatea Kingston
    Dan Voiculescu este in plina forma, dornic sa-si relanseze conceptia despre politica si puternic implicat in realitatile tarii, desi lipseste de acasa de cateva saptamani.

    Liderul Partidului Umanist din Romania a facut o miscare spectaculoasa: el a invitat la Londra un "desant" de ziaristi din presa scrisa si audiovizual pentru ca acestia sa vada la fata locului ca zvonurile despre starea precara de sanatate si intentia de a se retrage din politica nu au nici un suport real. Locul intalnirii cu presa romana a fost la Universitatea Kingston, unde Dan Voiculescu a fost admis la un masterat in comunicare politica. "Dorinta mea, ca si a dumneavoastra de altfel, este de a clarifica situatia creata prin plecarea mea la Londra", a spus domnia-sa la inceputul dialogului cu ziaristii.

    DECAN. "Pare neuzual ca un om de 58 de ani, complet realizat si economic, si politic, sa plece la Londra pentru un masterat. Este neuzual si anormal pentru clasa noastra politica, anchilozata in clisee si departe de cerintele societatii romanesti", a adaugat Voiculescu. Am constatat ca este neobisnuit chiar si pentru cei de la prestigioasa Universitate Kingston sa primeasca asemenea studenti, cel mai in varsta pana acum avand 52 de ani. Sunt decanul de varsta al studentilor de aici - sublinia cu umor proaspatul masterand.

    Al doilea motiv al dialogului desfasurat la Londra cu presa invitata din Romania este, potrivit lui Dan Voiculescu, "o incercare de destabilizare a partidului care vrea sa intre corect pe scena politica, facuta de un om politic din Romania". Acesta nu a fost numit explicit, dar indicatiile de rebus date de Dan Voiculescu sunt cu siguranta descifrate de cel "cu musca pe caciula".

    "Vreau sa am o discutie intre patru ochi cu el si apoi cred ca aceasta va deveni publica. Este un om imoral", a adaugat liderul umanist.

    NOU GUVERN. Ion Cristoiu a declansat prin intrebarile puse un sir de declaratii interesante facute de Dan Voiculescu, ele urmand sa fie, cu siguranta, receptionate de clasa politica si institutiile romanesti. Prima ar fi ca Partidul Umanist nu va iesi de la guvernare atat timp cat este nevoie de sprijinul formatiunii pentru stabilitatea politica a tarii. In acest context, trebuie judecata afirmatia facuta de Dan Voiculescu referitoare la sprijinirea unui nou cabinet condus de Theodor Stolojan in eventualitatea demiterii de catre Traian Basescu a "echipei Tariceanu".

    INDEPENDENT. Intrebat "de ce nu va are la suflet Traian Basescu", Dan Voiculescu a explicat transant: "Pentru ca nu sunt ascultator si sunt independent, calitati pe care Traian Basescu nu le agreeaza. Sunt incomod pentru domnul Basescu, asa cum am fost incomod si pentru domnul Constantinescu, si pentru domnul Iliescu".

    O alta tema de discutie au reprezentat-o conditiile de moralitate si economice pe care ar trebui sa le indeplineasca patronii de presa. "Nu putem scapa de manipulari atat timp cat sunt admisi ca vectori de imagine oameni cu dosare penale sau cu investitii dubioase in mass-media", a spus Voiculescu, el anuntand si o initiativa legislativa a PUR in acest sens.

    ×
    Subiecte în articol: politic politica voiculescu dan