x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mesaj din partea tinerilor Uniunii Salvați România, de Ziua Copilului, pentru liberali în timp ce Barna vrea la guvernare cu Orban, Tineretul USR-ist compară PNL cu PCR

Mesaj din partea tinerilor Uniunii Salvați România, de Ziua Copilului, pentru liberali în timp ce Barna vrea la guvernare cu Orban, Tineretul USR-ist compară PNL cu PCR

de Ion Alexandru    |    02 Iun 2020   •   08:56
Mesaj din partea tinerilor Uniunii Salvați România, de Ziua Copilului, pentru liberali în timp ce Barna vrea la guvernare cu Orban, Tineretul USR-ist compară PNL cu PCR

Tineretul USR a postat, ieri, pe contul de socializare, un mesaj, cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaționale a Copilului, în care compară Partidul Național Liberal cu Partidul Comunist Român. De altfel, sigla PCR a fost așezată în dreptul unui personaj imaginar, despre care înțelegem că este „copilul” PSD, iar PNL nu a fost personificat în această ilustrație, întrucât autorul a considerat că „nu avea rost să pună sigla PCR de două ori”. Postarea vine în contextul în care președintele USR, Dan Barna, încearcă de câteva zile să transmită PNL mesaje de alianță, în vederea alegerilor parlamentare și locale, considerându-i pe liberali drept „partenerii naturali ai USR”.

 

„La mulți ani! În timp ce ne savuram cafeluța la terasă, respectând normele de distanțare socială, ne-am hotărât să punem niște poze cu noi și cu tovarășii noștri de când eram mici. PS: Am fi pus și cu PNL, dar nu avea rost să punem sigla PCR de două ori”, se arată în postarea publicată de USR Tineret pe contul de Facebook.


Iar lucrurile nu se opresc aici. După ce mai multe persoane au comentat postarea, printre care și internauți nemulțumiți de alăturarea PNL cu PCR, administratorul paginii a răspuns: „Am râs atât de tare la comentarii încât a căzut geaca cu PSD de pe Orban”. Într-un alt comentariu, același administrator adaugă: „Dacă tot s-a adunat tot PNL-ul aici, ce părere aveți despre educația sexuală în școli? Că la scrisoare nu vreți să răspundeți. Semnați și voi”.

Zilele trecute, într-un editorial scris pentru site-ul unui post de televiziune, liderul USR, Dan Barna, preciza că „partenerul natural (al USR – n.red) este PNL și asta înțeleg și liberalii, în ciuda atacurilor nesfârșite pe care le lansează la adresa noastră. Ceea ce refuză să înțeleagă liberalii este că ori de câte ori i-am criticat am făcut-o de pe pozițiile pe care ei înșiși le îmbrățișaseră în timpul regimului Dragnea. În acele zile, PNL nu a ezitat să preia de la USR teme, idei și retorică. Nu ne-am supărat niciodată, ba chiar îi încurajăm să o facă în continuare. Scopul nostru comun e să facem o Românie mai bună, nu să punem drepturi de autor pe interesul național”.

 

Barna vrea „colaborare de bună-credință” cu liberalii

Barna susținea că premisele pentru o viitoare colaborare sunt bune, „dacă există bună-credință”. „La București avem un candidat comun cu șanse importante să pună capăt feudalismului rușinos impus de administrația Firea-Pandele și să întoarcă orașul cu fața spre civilizație și secolul XXI. În Parlament, PNL a beneficiat de voturile noastre când ideile au fost bune și intențiile, oneste. Se poate colabora și suntem, probabil, obligați să o facem, dacă nu vrem să asistăm neputincioși la o întoarcere rapidă a PSD la putere. Asta e ceva ce nici electoratul userist, nici cel penelist nu ne va ierta vreodată”, a adăugat acesta.

„Vreau să fie foarte clar, responsabilitatea pentru preluarea guvernării după alegeri ne aparține. Nicio justificare nu va fi acceptată în caz de eșec. Până atunci, noi vom continua, indiferent de supărările câte unui baron local ajuns în Parlament sau mirările comentatorilor politici, să ne respectăm mandatul de opoziție responsabilă. Vom critica când e de criticat, vom sprijini când e de sprijinit și vom continua să fim USR. Independenți și hotărâți să rămânem pe drumul nostru”, a conchis Dan Barna.

 

 

×