x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO. Mihai Chirică, trimis în judecată pentru abuz în serviciu, nu renunță la funcția de primar

VIDEO. Mihai Chirică, trimis în judecată pentru abuz în serviciu, nu renunță la funcția de primar

de Georgiana Oprea    |    28 Ian 2021   •   15:40
VIDEO. Mihai Chirică, trimis în judecată pentru abuz în serviciu, nu renunță la funcția de primar
Sursa foto: Hepta

Primarul Iașiului, Mihai Chirică, trimis în judecată pentru abuz în serviciu, nu ia în calcul renunțarea la funcția de primar. De asemenea, acesta nu va demisiona nici de la șefia organizației municipale a PNL.

„Nu voi face nici un pas lateral, nici un pas în spate şi nici piruete politice nu voi face. Dar cât timp în instanţele din România va fi un dosar în care eu am calitatea de inculpat, chiar dacă pledez nevinovat, eu nu voi candida pentru nici o funcţie politică. Dacă mâine vor fi alegeri în PNL Iaşi eu nu îmi voi depune candidatura pentru nici o funcţie politică. Este imoral să trag după mine un partid în condiţiile în care eu nu pot să fiu fără pată. Îmi voi duce crucea până în momentul în care îmi voi rezolva problema, dar nu voi candida pentru nici o funcţie politică. Este moral să nu candidezi pentru funcţii politice atâta timp cât eu nu mă simt confortabil”, a declarat Mihai Chirică, joi, în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a afirmat că nu a furat de la Primăria Iași și că nu a luat nimic pentru el.

„Din punct de vedere administrativ nu este vorba de un act de corupţie. Nu am furat de la Primăria Iaşi, nu am luat pentru mine nimic. Mi-am câştigat mandatul cinstit. Mă consider nevinovat, dar instanţa va decide care va fi drumul meu ulterior”, a mai precizat acesta.

Acuzațiile care se aduc

Primarul Iașiului, Mihai Chirică, și fostul edil Gheorghe Nichita au fost trimiși miercuri în judecată de procurorii Parchetului de la lângă Judecătoria Iași sub acuzația de abuz în serviciu. De asemenea, în același dosar au mai fost trimiși în judecată alți trei funcționari ai primăriei.

Astfel, procurorii au precizat că, în anul 2013, cei cinci au început o procedură de achiziție „nelegală” în baza căreia municipiul Iași a încheiat patru contracte de leasing operational, în calitate de utilizator, având ca obiect trei autoturisme marca Skoda Octavia și unul Skoda Superb. La acel moment, era intersiză preluarea în leasing de autoturisme de către autorități și instituții publice.

Prin respectiva achiziție, procurorii afirmă că s-a adus o pagubă bugetului local în cuantum de 503.482,17 lei, cât și o vătămare a intereselor legitime ale unității administrative – teritoriale.

La acea vreme, Mihai Chirică ocupa funcția de viceprimar și îl înlocuia pe primarul în funcție Gheorghe Nichita, reținut în altă cauză.

×
Subiecte în articol: Mihai Chirica iasi abuz in serviciu