x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mihai Voicu: Băsescu a ajutat-o pe Ridzi să intre în Parlament

Mihai Voicu: Băsescu a ajutat-o pe Ridzi să intre în Parlament

24 Sep 2010   •   00:00
Mihai Voicu: Băsescu a ajutat-o pe Ridzi să intre în Parlament
Sursa foto: /realitatea.net

Liberalul Mihai Voicu scrie, pe blogul personal, că nu pe Crin Antonescu l-a ajutat şeful statului să intre în Parlament, ci pe Monica Iacob Ridzi, fostul ministru al Tineretului. Mai mult, Voicu povesteşte cum Ridzi a fost pusă pe lista de deputaţi, la Hunedoara, din ordinul lui Traian Băsescu.



Mihai Voicu comentează, pe blogul personal, afirmaţiile lui Traian Băsescu de la B1TV despre Victor Ponta şi Crin Antonescu. "Nu mă bag în povestea cu preşul, are cine să răspundă. Limbajul este însă al unui om care ştie că nu are argumente şi nici soluţii, şi atunci înjură şi sare la bătaie", îşi începe el postarea, mărturisind apoi că a "rămas cu gura căscată" când a citit povestea "despre milosul Traian Băsescu şi cum l-a făcut acesta parlamentar pe Crin Antonescu".

"Traian Băsescu, la vremea anului 2004 preşedinte al PD, ca şi acum, n-a avut nicio treabă cu desemnarea candidaţilor PNL în alegeri. Listele de candidaturi au fost comune, PNL-PD, şi au fost alcătuite după un mecanism matematic precis, prevăzut în protocolul alianţei. După cum puteţi constata, art. 2.4.2.1. spune că fiecare partid îşi desemnează candidaţii şi celălat partid n-are treabă cu asta", scrie Voicu.

El povesteşte pe cine a ajutat de fapt Băsescu să fie inclus pe listele din 2004: "Ponderea pe listele alianţei din fiecare judeţ - ca număr şi nu ca nume, repet - se negocia în sediul din piaţa Walter Mărăcineanu. Când am ajuns la judeţul Hunedoara, negociatorii PD erau vădit stânjeniţi. Organizaţia PD de acolo era aşa de slabă încăt, raportul PNL-PD fiind de peste 2,5 la 1, celor de la PD nu le revenea mai mult de un loc eligibil, cel al viitorului ministru Gheorghe Barbu. După ce ne-am blocat mai mult de o oră, cei de la PD încercând să fenteze matematica, până la urmă au ajuns la rugăminţi deschise să-i ajutăm, pentru că primiseră ordin de la Băsescu să obţină un loc în plus, eligibil, pentru un tânăr de mare viitor, Monica Iacob-Ridzi. Ştia el ceva. Exasperat, Dan Ruşanu a cedat unul din locurile PNL Hunedoara şi am trecut mai departe".

×
Subiecte în articol: politic