x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministrul Finanţelor ar putea fi remaniat

Ministrul Finanţelor ar putea fi remaniat

24 Ian 2017   •   15:08
Ministrul Finanţelor ar putea fi remaniat

Ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, a fost criticat dur de președintele PSD, Liviu Dragnea, și de premierul Sorin Grindeanu, în cursul discuțiilor de astăzi pe tema proiectului de buget pe anul 2017, fiind invocată și remanierea, potrivit unor surse citate de News.ro.

Ministrului Ștefan i-a fost imputat faptul că nu a respectat prevederile din programul de guvernare al PSD, potrivit unor surse social-democrate. 

Liderii PSD nu exclud nici remanierea ministrului de Finanțe, însă acest lucru nu ar urma să se întâmpe în perioada imediat următoare, scrie antena3.ro.

Bugetul pentru acest an a fost construit pe un ritm de creștere economică de 5,2% și un deficit de aproape 3% din PIB. 

Cea mai mare creștere se observă în cazul Ministerului Public, acolo unde sunt grupate bugetele DNA, DIICOT, ANI sau cel al Instanței Supreme. Aici creșterea totală este de 18%, iar cei mai mulți bani merg la DNA și Înalta Curte de Casație și Justiție. În acest ultim caz vorbim despre o creștere a bugetului cu 21,34%. Cea mai mare scădere la acest minister este la Agenția de Integritate, care primește doar 75% din banii pe care i-a avut anul trecut. 

În proiectul de buget pentru 2017, Guvernul taie din banii lui Iohannis pentru acest an. Bugetul Administrației Prezidențiale va fi cu două milioane de lei mai mic decât anul trecut. 

Sume mai mici cu aproximativ 15% sunt alocate și Parlamentului. Pe de altă parte, SRI este singurul serviciu secret care primește bani mai mulți în bugetul pe acest an. Este vorba de o creștere de doar un procent, în timp ce scăderile alocărilor pentru celelalte servicii se învârt în jurul a 10%. 

Bani mai mulți vor primi în schimb ministerul Public și cele ale Muncii și Sănătății.

×