x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministrul Nemirschi va fi audiat mâine în faţa comisiei parlamentare de anchetă

Ministrul Nemirschi va fi audiat mâine în faţa comisiei parlamentare de anchetă

07 Iul 2009   •   00:00

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi va fi chemat mâine dimineaţă la audieri în faţa comisiei parlamentare de anchetă pentru a da explicaţii în legătură cu atribuirea unui contract de publicitate în valoare de 500.000 de euro.



Potrivit preşedintelui desemnat al Comisiei, deputatul PSD Mircea Duşa, acest for îşi propune să se pronunţe asupra legalităţii acestui contract până în data de 14 august când au termenul de raport.

Astfel, ministrul Mediului va fi audiat miercuri împreună cu secretarul de stat implicat în acordarea acestui contract fără negociere, urmând ca directorii care au aprobat achiziţia conbtractului de bază să fie aduşi în faţa comisiei joi, împreună cu membrii comisiei de licitaţie.

În paralel, ministerul urmează să pună la dispoziţia membrilor comisiei dosarele şi contractele legate de acest caz.

"Nu am întârziat lucrările comisiei. Am dorit ca activitatea să fie una pragmatică, să discutam pe baza de documente şi nu pe informaţii din presă" a explicat Duşa procedura mai lentă înregistrată în cazul Nemirschi, comparativ cu activitatea comisiei Ridzi, înfiinţată cam în aceeaşi perioadă.   

Comisia parlamentară de anchetă în cazul ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi a luat pentru prima oară în discuţie acest caz în urmă cu o săptămână când s-a ocupat de rezolvarea anumitor probleme organizatorice.

"Noi ne vom pronunţa asupra legalităţii acestui contract, nu asupra oportunităţii sale (...) În funcţie de rezultatele anchetei, putem propune plenului Camerei sesizarea organelor de anchetă sau, din punct de vedere al oportunităţii, putem cere un control al Curţii de Conturi", a precizat Duşa în urmă cu o săptămână.

Potrivit lui Duşa, vor fi audiaţi şi directorii din minister care şi-au pus semnătura pe contractele de publicitate respective şi, chiar directorii agenţiei de publicitate beneficiare a contractului.

Comisia parlamentară va verifica modul în care a fost atribuit de către Ministerul Mediului contractul privind "Campania de promovare a programului operaţional sectorial mediu, lot doi - difuzare / publicare", prin negociere directă, fără anunţ de participare.

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi a atribuit contractul firmei "ARS Advertising" SA, în valoare de peste 500.000 de euro. Contractul presupune servicii de publicitate în cadrul campaniei de promovare a Programului Operaţional de Mediu.

Dacă mai mulţi reprezentanţi ai comisiei sunt de părere că acest contract a fost semnat fără licitaţie, oficilii de la Ministerul Mediului afirmă că afacerea este perfect legală şi că statul român nu are decât de câştigat.

antena3.ro

×
Subiecte în articol: politic comisiei