x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministrul Predoiu: "Nu am fost consultat înaintea deciziei ca Guvernul să îşi asume răspunderea pe coduri”

Ministrul Predoiu: "Nu am fost consultat înaintea deciziei ca Guvernul să îşi asume răspunderea pe coduri”

19 Mai 2009   •   00:00

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, marţi, la audierile de la Comisia juridică a Senatului, că nu a fost consultat înaintea deciziei coaliţiei guvernamentale ca Executivul să îşi asume răspunderea în Parlament pe codul civil şi pe codul penal.



 "Nu am fost consultat anterior luării acestei decizii de către coaliţie. Aştept să am o discuţie cu prim-ministrul şi apoi îmi precizez poziţia. Nu pot comenta resorturile politice ce au dus la această decizie a coaliţiei. (...) Mandatul meu în Guvern este unul aproape limitat la chestiuni de ordin tehnic", a mai spus Predoiu. Predoiu a explicat că, la întâlnirea de la Cotroceni pe marginea progreselor în reforma Justiţiei, din februarie, a propus derularea unei a doua runde de negocieri asupra proiectelor de coduri elaborate de Ministerul Justiţiei, urmate de asumarea răspunderii Guvernului. El a menţionat că intenţia lui era ca, în această a doua rundă de consultări să fie implicat şi factorul politic, prin atragerea specialiştilor din partide şi din Parlament."Ce se întâmplă acum depinde de decizii ale coaliţiei, la care eu, prin statutul meu în Guvern, nu iau parte", a adăugat Predoiu.

Întrebat la postul public de radio cum comentează declaraţiile ministrului Justiţiei, care a spus că nu a fost consultat asupra deciziei de asumare a răspunderii Guvernului asupra Codurilor Penal şi Civil, premierul Emil Boc a răspuns că acest lucru s-a decis, ca procedură, încă din luna februarie.  "Conţinutul exact nu l-a primit nici ministrul Justiţiei, nici Guvernul în ansamblul lui de la Parlament. După ce va primi textul amendat de la Parlament, ministrul Justiţiei va fi primul care îl va observa - deşi Ministerul Justiţiei a participat pe toată perioada dezbaterilor din Comisie la amendarea Codului Civil şi a Codului Penal - le va propune în cadrul Guvernului, după care noi vom lua decizia în Guvern", a spus Boc.

×
Subiecte în articol: politic