x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministrul Stănişoară, ameninţat de PNL cu moţiunea simplă

Ministrul Stănişoară, ameninţat de PNL cu moţiunea simplă

05 Mai 2009   •   00:00

Săptămâna şi moţiunea. Din opoziţie, liberalii au îmbrăţişat acest concept şi au de gând să-i rămână fideli în continuare. După cele două demersuri eşuate lansate împotriva ministerului Educaţiei şi Agriculturii, parlamentarii PNL ameninţă acum cu iniţierea unei noi moţiuni simple, de această dată ţinta reprezentând-o Ministerul Apărării.

Vicepreşedintele Comisiei pentru apărare din Cameră, liberalul George Scutaru, a anunţat, marţi, că va propune o moţiune simplă pe Apărare, dacă ministrul Stănişoară nu prezintă în comisie o analiză a efectelor rectificării bugetare şi nu revine asupra tăierii subvenţiei pentru masa caldă a militarilor..

"Dacă în maximum două săptămâni Stănişoară nu prezintă Comisiei de specialitate analiza de impact a rectificării bugetare asupra instituţiei şi dacă nu revine asupra unor asemenea decizii aberante cum ar fi tăierea subvenţiei pentru masa zilnică din unele unităţi militare, voi propune grupului parlamentar PNL din Camera Deputaţilor şi conducerii partidului iniţierea unei moţiuni simple pe problemele Armatei", a susţinut Scutaru.

El i-a solicitat ministrului Apărării să explice "ce măsuri ia pentru buna funcţionare a Armatei şi de unde operează reduceri bugetare pentru a se încadra în noua sumă prevăzută de rectificare".

"Stănişoară a dat dovadă de laşitate şi nu a scos niciun cuvânt, înainte de rectificare, în sprijinul instituţiei pe care o conduce. El gestionează un buget al ruşinii pentru Armată şi, spre deosebire de alţi colegi din Cabinet, nu a făcut niciun demers public pentru ca armatei române să nu-i fie reduşi banii", a spus deputatul PNL.

În opinia parlamentarului liberal, "ultima rectificare bugetară produce deja efecte negative la nivelul Ministerului Apărării - la nivelul unităţilor militare, care fac parte din Forţele Terestre".

Scutaru a arătat că, începând cu data de 1 mai, "s-a luat decizia ca Ministerul să nu mai subvenţioneze masa caldă acordată zilnic militarilor", ceea ce, potrivit liberalului, ar "naşte mari nemulţumiri în rândul Armatei".

"Mă miră că întâi s-a făcut rectificarea şi după aceea se analizează de unde se taie banii. Este ilogic să tai banii de la hrana Armatei, să nu încerci să reduci alte costuri. În acelaşi timp, mă miră tăcerea ministrului Stănişoară. De trei săptămâni este solicitat să se prezinte în faţa Comisiei de apărare şi să explice efectele rectificării bugetare asupra instituţiei pe care o conduce", a spus George Scutaru.

antena3.ro

×
Subiecte în articol: politic