x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministrul, “strâns” cu o scrisoare

Ministrul, “strâns” cu o scrisoare

de Oana Stancu Zamfir    |    22 Ian 2008   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu l-a ameninţat ieri din nou pe Teodor Meleşcanu că îl suspendă din funcţie. De data aceasta printr-o scrisoare oficială, în care arată că i-a trimis toate documentele pe care le-a avut, în copie, primite de la Parchet

Preşedintele Traian Băsescu l-a ameninţat ieri din nou pe Teodor Meleşcanu că îl suspendă din funcţie. De data aceasta printr-o scrisoare oficială, în care arată că i-a trimis toate documentele pe care le-a avut, în copie, primite de la Parchet cu inscripţia “conform cu originalul”. Şeful statului îi atrage atenţia mi­nistrului interimar al Justiţiei că nu are dreptul “de a cenzura decizia preşedintelui”, potrivit Curţii Constituţionale, şi nici atribuţia de a verifica legalitatea actelor preşedintelui. Doar pe ale Guvernului. “Având în vedere că în momentul de faţă împie­di­caţi îndeplinirea unei prerogative a preşedintelui României, vă solicit să vă limitaţi la atribuţiile legale pe care le aveţi, transmiţând solicitările mele de începere a urmă­ri­rii penale către Ministerul Public. Vă aten­ţio­nez că în caz contrar aţi săvârşi un abuz în serviciu şi nu voi ezita să acţionez, în baza prerogativelor legale şi constituţionale pe care le am, în vederea norma­lizării situa­ţiei”, se arată în scrisoare. Şeful sta­tului invocă astfel posibilitatea pune­rii sub urmărire penală şi ulterior a suspendării din funcţie pe care i-au cerut-o ieri liderii PDL, Emil Boc şi Elena Udrea.

 

Potrivit ministrului li­beral Eu­gen Nicolăescu, Băsescu l-ar fi şi ame­ninţat explicit pe Meleşcanu cu suspendarea. “Ministrul Meleşcanu a fost ame­nin­ţat la telefon ordinar de preşedintele Băsescu, cu un limbaj care nu poate fi reprodus pe un post de radio. Nouă ne-a spus acest lucru Meleş­canu, în ce hal i-a putut vorbi la telefon preşedintele, pentru că şi-a permis să facă un gest legal”, a relatat Nicolăescu pentru Radio News FM.

×
Subiecte în articol: politic