x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană: Românii, alături de aliați, vor să transforme baza de la Câmpia Turzii într-un mic Ramstein

Geoană: Românii, alături de aliați, vor să transforme baza de la Câmpia Turzii într-un mic Ramstein

de Redacția Jurnalul    |    18 Iun 2023   •   21:57
Geoană: Românii, alături de aliați, vor să transforme baza de la Câmpia Turzii într-un mic Ramstein
Sursa foto: Nato.int

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană spune, după o vizită la baza aeriană de la Câmpia Turzii, că românii și aliații și-au propus să transforme baza din județul Cluj într-un „mic Ramstein”.

Mircea Geoană a vizitat duminică Baza Militară Aeriană 71 „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii, unde s-a întâlnit cu militari români, americani și britanici.

El spune că a constatat modernizarea accelerată a infrastructurii și a capabilităților din bază și adaugă că NATO va susține, cu finanțare din fonduri comune, continuarea procesului în următoarea perioadă.

„Având în vedere noua filosofie a posturii NATO, de apărare și descurajare, Trupele de la Câmpia Turzii, într-un adevărat spirit al interoperabilității aliate, contribuie la integrarea și coerentizarea misiunilor de descurajare, poliție aeriană, instruire și exerciții. Forțele aeriene române, alături de aliați, își propun să transforme baza de la Câmpia Turzii într-un ”, a scris pe Facebook Mircea Georană.

Acesta susține că, în aceste vremuri, când ne confruntăm cu provocări complexe și incerte, solidaritatea și cooperarea strânsă cu aliații este esențială.

(sursa: Mediafax)

×