x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mitrea către Vanghelie şi Hrebenciuc: Prefaceţi-vă că vă pasă de partid!

Mitrea către Vanghelie şi Hrebenciuc: Prefaceţi-vă că vă pasă de partid!

13 Mai 2009   •   00:00

Senatorul PSD, Miron Mitrea, scrie pe blogul său că excluderea lui Mădălin Voicu din partid este "cea mai gravă ispravă a grupului de interese" controlat de Viorel Hrebenciuc şi Marian Vanghelie. Mitrea îi îndeamnă pe cei doi să se prefacă pe timpul campaniei că le pasă şi de partid, citează informatia.ro.



"În PSD au loc reglări de conturi. Nu de ieri, de azi, ci de când grupul de interese reprezentat de Viorel Hrebenciuc îl influenţează decisiv pe preşedintele partidului. Eu personal, dar mai ales cei consideraţi apropiaţi mie, au fost ţintele acestor răzbunări. Arsenalul folosit a fost divers, de la şicane puse în practică de procurori politici, la înlocuiri din funcţii şi chiar excluderi din partid. Pedepsirea lui Mădalin Voicu este doar ultima ispravă a acestor băieţi destoinici. Dar şi cea mai gravă. Pentru ca ea s-a produs într-un moment extrem de sensibil pentru partid. Suntem într-o campanie electorala pe care, îmi place să cred, vrem s-o câştigăm", consideră fostul secretar general.

Mitrea mai afirmă că pedepsirea lui Voicu demonstrează că în PSD nu contează performanţele din punct de vedere electoral: "Un scandal care arată că degeaba te lupţi şi câştigi alegerile parlamentare în fieful adversarilor politici, pentru că poţi fi oricând dat afară din partid. Un scandal care dovedeşte că, dacă iţi permiţi să-ţi exprimi liber opiniile şi să-ţi critici şefii, rişti oricând să fii exclus fără explicaţii. Un scandal care demonstrează că degeaba avem un statut la partid, pentru că acesta poate fi oricând încălcat de un grup de interese (...) În numele membrilor simpli buimăciţi de cele ce se întâmplă acum cu partidul lor, fac un apel către grupul de interese care a pus mâna vremelnic pe şefia PSD: prefaceţi-vă măcar trei săptămâni că vă pasă de partidul acesta. Puneţi frâu intereselor personale. Măcar să trecem alegerile".

×
Subiecte în articol: politic