x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mitrea: "Cred că Vanghelie are arhiva fostului Doi şi un sfert"

Mitrea: "Cred că Vanghelie are arhiva fostului Doi şi un sfert"

09 Oct 2009   •   00:00

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat că preşedintele organizaţiei Bucureşti a partidului, Marian Vanghelie, are arhiva fostului “Doi şi-un sfert” sau informaţii din aceasta.



"Eu îl cred pe Vanghelie când spune că o are (arhiva - n.n.), nu am nici un motiv să nu-l cred, mai ales că ştiu cum funcţionează politica în România", a spus Mitrea la Realitatea TV. El şi-a nuanţat apoi afirmaţia, spunând că ar fi vorba despre "anumite informaţii". "Arhiva e mult spus", a declarat senatorul, precizând că "nu toate informaţiile de la toate instituţiile publice pot fi accesate de politicieni", pentru că "sunt mulţi profesionişti care nu acceptă acest lucru".

"Este adevărat însă că acolo unde cineva, în mod direct, numeşte un şef, cum este DGIPI, şi este împinsul ministrului şi ministrul poate fi presat de oamenii din jurul lui. Exemplul aici este foarte clar, au fost doi miniştri care şi-au pierdut portofoliul, unul şi l-a pierdut, altul a renunţat datorită presiunilor făcute pentru «Doi şi-un sfert». Sigur Nica nu ştia despre ce este vorba, sigur cei numiţi acolo trebuie întrebaţi, nu ministrul, cei care au fost pe funcţie", a continuat senatorul PSD.

Întrebat ieri de presă cum comentează declaraţiile lui Miron Mitrea privind arhiva DGIPI, premierul Emil Boc a arătat că acestea pot constitui "un argument în plus pentru decizia luată în cazul fostului ministru de Interne". Mitrea a mai declarat că sunt persoane în partid care au încercat să-l excludă din partid.

"Au încercat să mă pună în discuţie ca să fiu exmatriculat, nu au reuşit şi după aceea au încercat să lanseze pe piaţă ideea că am să plec eu de bunăvoie cu un grup de parlamentari mai mare sau mai mic, în funcţie de imaginaţia fiecăruia care vorbeşte, ori la PD-L, pentru că, vezi, Doamne, îl susţin pe Băsescu, ori la Sorin Oprescu, pentru că îl susţin pe Sorin Oprescu. Eu le-am răspuns tot timpul că îmi pare rău pentru ei, nu plec din PSD (...)", a spus Miron Mitrea.

×
Subiecte în articol: politic