x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mitrea: Năstase a cedat, îmi pare rău. Ar fi culmea cinismului să fie graţiat de Băsescu

Mitrea: Năstase a cedat, îmi pare rău. Ar fi culmea cinismului să fie graţiat de Băsescu

21 Iun 2012   •   13:00
Mitrea: Năstase a cedat, îmi pare rău. Ar fi culmea cinismului să fie graţiat de Băsescu

Senatorul PSD Miron Mitrea afirma ca Adrian Nastase a cedat, fiind "bombardat" de toate institutiile. Mitrea a marturisit ca nu se astepta la gestul pe care acesta l-a facut, insa o eventuala gratiere din partea lui Traian Basescu ar fi "culmea cinismului".

"Nu stiu ce sa va spun si nici nu imi vine sa comentez ce s-a intamplat aseara. Ce s-a intamplat ieri dimineata cred ca este o chestiune care nu trebuia sa se intample. Nu vreau sa intru sa judec acum judecatorii, ca nu e treaba mea, dar eu cunoscand o buna parte din ce s-a intamplat in campanie, ca doar eu am condus-o, n-am in memorie niciun element care pe Adrian Nastase sa il poate duce intr-o zona a ilegalitatii", a spus Mitrea, potrivit Mediafax.

"Nu pot sa ma pun in locul lui Traian Basescu, nu vreau sa spun ceea ce gandesc si incerc sa nu spun ceea ce gandesc. Vom vedea cum vor evolua lucrurile din punct de vedere legal, al cailor legale de atac. Nu stiu daca Traian Basescu are in cap ideea sa il gratieze dupa ce l-a fugarit sase ani. Ar fi chiar culmea cinismului, dar, sigur, orice este posibil la Traian Basescu", a spus Mitrea despre o eventuala gratiere a lui Adrian Nastase.

Potrivit senatorului PSD, orice dosar in care este implicat un politician este un dosar politic, pentru ca este privit politic si de catre judecatori si de catre toata lumea.

"Ca decizia este luata pe baze politice sau pe baza a ceea ce se afla in dosar, sunt lucruri diferite, putem sa discutam mult despre ele. Vorbeam de Monica Macovei, si ieri se bucura, ca s-a facut dreptate. De unde stia? Nu exista termenul ca s-a facut dreptate. S-a facut o cercetare juridica, care a dus la aceasta decizie. Asta nu inseamna ca s-a facut dreptate sau nu", a spus Mitrea.

El a adaugat ca probabil Monica Macovei considera ca s-a facut dreptate pentru ca aceasta "si-a luat ca termen al mandatului ei, cand a fost numita ministru, sa il aduca pe Nastase si pe altii, ca tinta".

"E trist, pana la urma. Un om de talia lui Adrian Nastase sa fie bombardat de toate institutiile, pana ajunge sa cedeze. Pentru ca a cedat. Mie imi pare rau ca a facut gestul acesta, imi pare foarte rau si nu ma asteptam. Eu nu cunosc niciun om care, ajuns intr-o situatie grea, ar putea face un asemenea gest. Nu, nu ma asteptam", a mai declarat Miron Mitrea.

Senatorul PSD a spus ca, dupa gestul lui Nastase de a incerca sa isi ia viata, s-a gandit ca "este un final de sase ani de fugareala".

"Nu este o chestie care s-a intamplat ieri. (...) Trebuie sa ne gandim la Adrian Nastase ca la omul care, incepand din 2006, va aduceti aminte cand era Monica Macovei aici, isterizata, cu microfoanele in brate, ca trebuie sa ii faca perchezitii acasa. El a plecat cu un dosar politic. (...) Aceasta presiune pe care au facut-o impotriva lui probabil ca l-a subrezit mai mult decat am vazut noi", a mai comentat Miron Mitrea.

×