x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mobilizare in ciuda vremii

Mobilizare in ciuda vremii

24 Noi 2004   •   00:00

Mitingul electoral organizat la Suceava de Uniunea Nationala PSD+ PUR a scos din casa peste 30.000 de suceveni, in ciuda frigului patrunzator de afara.

DANA HUMOREANU, CODRUT ANDRIU

Click pentru a mari imaginea
STRATEGIE. Echipa Uniunii PSD + PUR si-a prezentat argumentele pentru continuitate in fata sucevenilor
Peste 30.000 de suceveni au venit pe esplanada Casei Culturii pentru a fi alaturi de Adrian Nastase, prezidentiabilul Uniunii Nationale PSD+PUR si de candidatii acesteia la Parlament, pe listele de la Suceava. Dupa o baie de multime, Adrian Nastase a urcat pe scena impreuna cu Mircea Geoana, premierul desemnat al Uniunii, Dana Nastase si Mihaela Geoana, Eugen Bejinariu, candidat pe locul intai la Camera Deputatilor, Octav Cozminca, ocupantul locului intai pentru Senat, liderul PSD Suceava, Gavril Marza, presedintele organizatiei judetene PUR Suceava, Constantin Gheorghe, precum si alti candidati la Parlament ai Uniunii PSD+PUR. Dupa recitalul sustinut de Stefan Banica jr., primul care s-a adresat sucevenilor a fost Mircea Geoana. "In numele echipei noastre, vreau sa va spun ca urmatorii patru ani, cu sprijinul dumneavoastra, vor fi mai buni atat pentru tineri, cat si pentru cei mai in varsta, pentru cei care doresc sa traiasca intr-un judet si intr-o tara europeana. Noi suntem garantia ca vom deveni europeni, cu numele, dar si cu fapta. Mai sunt 769 de zile, dupa ceas, pana cand Romania si Suceava vor deveni membri ai Uniunii Europene. De aceea, alegerile din 28 noiembrie sunt mai importante ca niciodata. De aceea, avem nevoie de o echipa competenta, de o echipa care sa prezinte cu demnitate Romania, o echipa care sa fie respectata in Europa", a declarat Mircea Geoana.

REALIZARI. "Va multumesc ca ati venit in numar atit de mare astazi. Doresc sa va spun inca o data ca va iubim si va respectam. Vreau sa va rog, dragi suceveni, sa aveti incredere in noi, vreau sa va rog sa credeti in programele noastre, pentru ca noi venim in fata dumneavoastra pentru a va cere votul prin fapte si cu faptele pe care le-am realizat, prin lucrurile pe care le-am implinit impreuna. N-am realizat poate tot ceea ce ne-am propus, dar, in Romania, in ultimii patru ani, am avut cea mai importanta crestere economica din ultimii 15 ani, cea mai ridicata crestere economica din toate tarile europene. Anul acesta vom avea peste 8% crestere a economiei noastre. De aici sunt banii cu care putem sa asiguram mai multe programe sociale, putem sa imbunatatim situatia pensionarilor, putem sa acordam 200.000 de burse pentru copiii din familiile cu venituri mai mici, putem sa continuam constructiile de locuinte pentru tineri, putem sa introducem mai multe calculatoare in scoli. Toate aceste lucruri sunt posibile pentru ca ne-am batut patru ani de zile pentru ca economia sa mearga mai bine, pentru stabilitate politica, pentru pace sociala, pentru crestere economica. Vrem sa continuam acest drum, sa continuam impreuna", a declarat Adrian Nastase in fata miilor sai de simpatizanti.

CONTINUITATE. De asemenea, el le-a spus ca 28 noiembrie este o "raspantie", la care alegatorii trebuie sa opteze pentru "continuitate pe acest drum bun, sa mergem inainte cu lucrurile bune pe care le-am facut, invatand si din greseli, dar incercand de fiecare data sa vedem directia, sa intelegem ca trebuie sa trecem catre ceea ce inseamna bunastare, nu doar pentru bogatasii din Romania pentru care Traian Basescu vrea impozit egal cu cel pentru saraci".

DORINTA
Intre discursul lui Geoana si cel al lui Adrian Nastase pe scena a urcat un copil de circa 10 ani, care i-a spus candidatului la presedintie al Uniunii ca a venit sa il sustina in campania electorala: "Iar cind voi fi mare si imi voi depune candidatura la presedintia Romaniei, va rog sa ma sustineti si dumneavoastra", i-a cerut copilul lui Nastase. Vizibil emotionat, Adrian Nastase l-a imbratisat si i-a promis tot sprijinul sau.
×
Subiecte în articol: politic nastase