x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Modificari - Dezbatere publica pe Codul Muncii

Modificari - Dezbatere publica pe Codul Muncii

03 Feb 2005   •   00:00

Vicepremierul PUR, George Copos, a prezentat ieri calendarul estimativ al modificarilor pe care Guvernul le propune la Codul Muncii.

Astfel, pentru Coordonarea Mediului de Afaceri si a IMM a precizat ca cele aproximativ 31 de pagini cu modificari vor fi publicate pe site-ul Ministerului Muncii in perioada 4 februarie - 4 martie, concomitent cu organizarea unor dezbateri publice cu partenerii sociali. In perioada imediat urmatoare, dupa obtinerea avizului ministerului, Guvernului ii vor fi inaintate proiectul care cuprinde aceste modificari pentru o prima lectura. De asemenea, Copos a estimat ca, la sfarsitul lunii martie, proiectul va fi prezentat Parlamentului. In ceea ce priveste rolul Guvernului, Copos a spus ca Executivul isi doreste sa joace mai mult un rol de arbitru in aceasta chestiune si sa-i lase pe cei doi parteneri sociali - sindicatele si patronatele - sa discute modificarile la Codul Muncii. "Exista CES, exista trei parteneri-economic, social si politic - un triunghi in care vom discuta noile prevederi ale Codului Muncii. Guvernul doreste sa fie doar un arbitru sa lase cei doi parteneri care sunt angajatorii si angajatii, patronii si sindicatele, sa discute modificarile Codului Muncii", a spus Copos.

ECHILIBRU. Vorbind despre actualul Cod al Muncii care ofera mai multe avantaje angajatilor, vicepremierul PUR a spus ca prin modificarile propuse se incearca crearea unui echilibru intre ceea ce vor cere patronii si ceea ce doresc salariatii: "Prin aceste modificari se va echilibra balanta, deoarece cel mai important capital este cel uman. Vom crea un echilibru intre cei doi parteneri sociali. Sunt convins ca in aceasta chestiune patronatele vor avea un cuvant foarte important de spus", a declarat Copos. (Aniela Nine)

×
Subiecte în articol: politic