x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Moisescu: Excluderea mea din PNL, încă o dovadă că partidul s-a transformat într-o structură de tip stalinist

Moisescu: Excluderea mea din PNL, încă o dovadă că partidul s-a transformat într-o structură de tip stalinist

23 Mai 2013   •   13:12
Moisescu: Excluderea mea din PNL, încă o dovadă că partidul s-a transformat într-o structură de tip stalinist

Preşedintele Consiliului Director al Iniţiativei România Liberală, Vlad Moisescu, a catalogat drept ridicole motivele excluderii din PNL a sa şi a altor 11 persoane, adăugând că cei excluşi nu au avut posibilitatea de a-şi susţine punctul de vedere, deoarece nu au fost invitaţi la şedinţa PNL sector 1.

Acesta l-a criticat dur pe preşedintele PNL, Crin Antonescu, spunând că aceste excluderi reprezintă încă "o dovadă că PNL s-a transformat într-o structură de tip stalinist".

"Nici mie şi nici celor 11 colegi, alături de care am construit cea mai puternică organizaţie PNL din România, nu ni s-a dat şansa de a ne apăra şi de a ne susţine punctul de vedere. Am fost excluşi tâlhăreşte, fără să fim anunţaţi. Această încălcare a celor mai elementare reguli ale democraţiei şi ale libertăţii este îngrijorătoare în virtutea unui singur fapt: a fost executată la ordinul unui om care conduce Comisia de revizuire a Constituţiei democratice a României", precizează Vlad Moisescu, într-un comunicat de presă.

"În ceea ce-i priveşte pe colegii mei, singura lor vină este că ţin la Partidul Naţional Liberal şi că au muncit, cu pasiune, în campaniile electorale. S-au bătut cu adversarii politici pentru a promova PNL şi pentru a face posibilă intrarea în Parlament a unor oameni precum Radu Stroe sau Crin Antonescu însuşi, care, astăzi, îi răsplătesc pe colegii mei cu execuţii de partid. În ceea ce mă priveşte, sunt de acord cu 'executacii' într-un singur punct: am aderat, într-adevăr, la altă doctrină politică decât doctrina lui Crin Antonescu. Eu am aderat, în februarie 1990, la doctrina liberalismului clasic, pe care o susţin şi acum. Această doctrină nu are nicio legătură cu doctrina oportunismului politicianist la care aderă Crin Antonescu. Regret însă faptul că partidul din care am făcut parte timp de 23 de ani a ajuns prizonierul 'liniei doctrinare' Crin Antonescu-Sorin Roşca Stănescu-Gigi Becali", continuă Moisescu.

PNL sector 1 a decis miercuri excluderea din partid a 12 persoane, printre care se numără şi Vlad Moisescu, membru fondator al Iniţiativei România Liberală, potrivit deputatului liberal Dan Motreanu.


×