x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Monica Macovei: În Cabinetul Cioloş trebuie numiţi oameni curaţi, integri şi specialişti

Monica Macovei: În Cabinetul Cioloş trebuie numiţi oameni curaţi, integri şi specialişti

11 Noi 2015   •   11:34
 Monica Macovei: În Cabinetul Cioloş trebuie numiţi oameni curaţi, integri şi specialişti
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Europarlamentarul Monica Macovei consideră că desemnarea lui Dacian Cioloş ca premier nu este suficientă, în opinia sa fiind nevoie ca în viitorul Guvern să fie numiţi doar oameni curaţi, integri şi specialişti.

"Desemnarea lui Dacian Cioloş ca premier nu este suficientă pentru a susţine că vocea "străzii" a fost ascultată. (...) În Cabinetul Cioloş să fie numiţi numai oameni curaţi, integri şi specialişti. Acceptarea unor liste cu nume de la partide nu ar face decât să arunce la coş voinţa oamenilor şi nicidecum această clasă politică încremenită în rele şi corupţie", afirmă Monica Macovei într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

Ea spune că este nevoie, totodată, de promovarea prioritară în plan legislativ a unor proiecte care să stabilească: "maximum 300 de parlamentari; alegerea primarilor în două tururi; eliminarea pragului electoral; vot electronic şi prin corespondenţă şi pentru românii din ţară şi din diaspora, la toate tipurile de alegeri; reprezentarea corectă a diasporei în Parlament, pentru că legea în vigoare prevede ca cei peste trei milioane de români din diaspora să fie reprezentaţi doar de şase parlamentari; respingerea rapidă a celor 27 de proiecte de lege din Parlament, care modifică Codurile penal şi de procedură penală, ca să scape politicienii anchetaţi".

Macovei afirmă că alte priorităţi ar trebui să fie "confiscarea averilor nejustificate" şi "modificarea regulamentelor camerelor parlamentare pentru solicitările de ridicare a imunităţii". Pe acest ultim subiect ea propune "să fie vot deschis, nu secret, vot în 48 de ore de la primirea solicitării, aprobarea cererilor procurorilor pentru a nu bloca justiţia".

De asemenea, ea susţine şi propunerea privind "interzicerea rămânerii în Parlament a condamnaţilor definitivi".

"Abia după adoptarea tuturor acestor solicitări putem spune că a fost ascultată vocea "străzii" şi am încredere că premierul desemnat este atent la ce vor oamenii", afirmă Macovei.

Cât despre eventuale alegeri anticipate, Monica Macovei susţine că preşedintele Iohannis a renunţat "la o soluţie care ar fi dus, mai repede şi mai direct, la o schimbare a clasei politice".

"Varianta unui premier tehnocrat, care să conducă Guvernul până la alegerile de anul viitor, le va da timp partidelor vechi să se regrupeze, să îşi lingă rănile şi să îşi refacă forţele şi tupeul", este de părere Monica Macovei.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: monica macovei dacian ciolos premier