x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Moţiunea de cenzură va fi citită mâine şi votată marţea viitoare

Moţiunea de cenzură va fi citită mâine şi votată marţea viitoare

07 Oct 2009   •   00:00

Conducerile Camerelor au decis, astăzi, ca moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi UDMR să fie citită în plen joi, la ora 10,00, urmând să fie dezbătută marţea viitoare, la ora 10.00.



Confmorm surselor parlamentare, citate de mediafax, membrii BP reunite ale Parlamentului au decis ca moţiunea de cenzură "11 împotriva României!" să fie citită joi, la ora 10.00, urmând să fie dezbătută şi votată marţea viitoare, într-o şedinţă programată pentru ora 10.00.

Preşedintele Traian Băsescu declarat, în urmă cu două săptămâni, că a trimis Parlamentului solicitare de aviz pentru organizarea unui referendum naţional, la data alegerilor prezidenţiale din acest an, pentru consultarea populaţiei asupra a două aspecte: Parlament unicameral şi un număr maxim de 300 de parlamentari.

Guvernul a modificat, săptămâna trecută, cu avizul negativ al MAI, legislaţia în vigoare, stabilind ca Parlamentul să fie obligat în 20 zile să răspundă favorabil solicitării preşedintelui de organizare a unui referendum, în caz contrar şeful statului având dreptul să emită decretul pentru referendum.

×
Subiecte în articol: politic