x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică MRU devine, oficial, preşedintele Forţei Civice: "Toate pâraiele pornesc să se întâlnească într-un fluviu"

MRU devine, oficial, preşedintele Forţei Civice: "Toate pâraiele pornesc să se întâlnească într-un fluviu"

07 Sep 2012   •   09:19
MRU devine, oficial, preşedintele Forţei Civice: "Toate pâraiele pornesc să se întâlnească într-un fluviu"

UPDATE 13:37 - In cadrul Conventiei Nationale a partidului Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu a tinut sa multumeasca tuturor celor prezenti la eveniment.

"Am asteptat acest moment cu foarte multa emotie. Ii salut, cu aceasta fericita ocazie, cand toate paraiele pornesc sa se intalneasca intr-un fluviu, pe toti cei care au venit aproape in cadrul initiativei de centru-dreapta. Initiativa a pornit din nevoia de transforma o simpatie in gest politic, o realitate in schimbarea ei. Initiativa civica a demonstrat ca nu exista in tara noastra cetateni indiferenti la ce se intampla in Romania. Doresc sa multumesc militantilor adevarati din spatele acestui partid', a declarat Ungureanu.

"Nu avem voie sa fim inerti, sa asistam la modul in care o putere dezarticulata incearca sa nenoroceasca o tara si o natiune. Responsabilitatea noastra e de a sta impotriva celor care vor raul nostru. Celui care munceste sa i se dea dupa merit, celui care nu poate sa i se dea ocazia sa munceasca si sa se afirme, celor care nu pot, sa le dam compasiune si ajutor si sa avem grija ca munca e valoarea pretioasa la care cu totii tinem pentru ca ea ne uneste in aspiratiile noastre politice", a continuat Ungureanu.

"Suntem cei pe care altii ii considera orbi, surzi, muti. Nu suntem orbi, ochii nostii ii vad pe toti din tara, nu suntem surzi pentru ca auzim durerile fiecarui cetatean, nu suntem muti pentru ca vocea noastra va fi auzita", a mai spus fostul premier.

.....................

Conventia Nationala Extraordinara a Partidului Forta Civica este in plina desfasurare, la Sala Polivalenta. In cadrul evenimetului, la care sunt prezenti 1.300 de membri si simpatizanti, va fi aleasa noua conducere a partidului.

Sunt prezenti actualul presedinte al PFC, Adrian Iurascu, Mihai-Razvan Ungureanu, fondatorul Initiativei Civice de Centru Dreapta si candidat la presedintia Partidului Forta Civica, parlamentarii Danut Liga, Marian Saniuta si Stefan Pirpiliu, fostul ministru al Sanatatii Ion Bazac si presedintele Asociatiei 21 Decembrie, Doru Maries.

Adrian Iurascu va candida la functia de prim-vicepresedinte al Partidului Forta Civica.

Danut Liga, Marian Saniuta si Ion Bazac vor candida pentru o functie de vicepresedinte iar Stefan Pirpiliu - pentru functia de secretar general al partidului.

Potrivit programului anuntat de organizatori, in prima parte a Conventiei candidatii la functiile de conducere vor tine discursuri de prezentare iar in continuare se va proceda la alegerea noii conduceri.

Alegerile se vor face pentru 21 de functii de conducere: presedinte, prim-vicepresedinte, secretar general, doua de secretar general-adjunct, doua functii de secretar executiv, 13 functii de vicepresedinte si una de trezorier.

"Forta Civica este vehiculul electoral ce va permite membrilor Initiativei (ICCD - n.r.) sa-si asume un rol activ in viata politica, participand la alegerile parlamentare din acest an. In cadrul Conventiei Nationale vor avea loc alegeri pentru noua conducere a partidului", a precizat, ieri, Mihai-Razvan Ungureanu intr-un comunicat.

×