x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Muzeul Național Brătianu, inaugurat la împlinirea a 145 de ani de către PNL

Muzeul Național Brătianu, inaugurat la împlinirea a 145 de ani de către PNL

de Ion Alexandru    |    25 Mai 2020   •   08:47
Muzeul Național Brătianu, inaugurat la împlinirea a 145 de ani de către PNL
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Liberalii, în frunte cu Ludovic Orban și cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, au participat, ieri, la o ceremonie de inaugurare a Muzeului Naţional Brătianu. Acesta se află în incinta Vilei Florica, imobilul aparținând familiei Brătianu, la Ştefăneşti, judeţul Argeş. Evenimentul a fost prilejuit de împlinirea a 145 de ani de la înfiinţarea Partidului Național Liberal. La finalul ceremoniei, Ludovic Orban a plantat un copac în curtea vilei.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a precizat că noul muzeu dedicat familiei Brătianu „va recunoaşte importanţa naţională a celor care au scris istoria cu mândrie, dar şi sacrificii”. Totodată, ministrul adus un omagiu celor care au murit în închisorile comuniste.

Reamintim că, la sfârșitul anului trecut, Ludovic Orban, în calitate de prim-ministru, a solicitat ministrului Culturii să transforme „Vila Florica” din Ştefăneşti, unde a trăit familia Brătianu, într-un muzeu dedicat familiei care a marcat istoria PNL. Un act normativ în acest sens a fost adoptat de Parlament, la iniţiativa fostului ministru al Culturii, deputatul liberal Gigel Ştirbu.

×