x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nastase 42%, Basescu 32%

Nastase 42%, Basescu 32%

22 Noi 2004   •   00:00

POLITIC
Uniunea PSD+PUR si candidatul sau la Presedintie, Adrian Nastase, se situeaza pe primul loc in optiunile de vot ale romanilor. Alianta D.A. se plaseaza pe locul doi, releva un sondaj CURS.

Nastase ia avans la prezidentiale

CARMEN VINTILA

Potrivit unui sondaj CURS realizat in perioada 12-18 noiembrie 2004, la cererea postului de televiziune Antena 1, daca duminica viitoare ar fi alegeri pentru Presedintele Romaniei 42% dintre respondenti l-ar vota pentru aceasta functie pe candidatul Uniunii Nationale PSD+PUR, Adrian Nastase, 32% pe Traian Basescu (Alianta PNL-PD), 13% pe CVTudor (PRM) si 4% pe Marko Bela (UDMR). George Becali (PNG) nu ar obtine decat 3% din voturi, Marian Petre Milut (AP) si Gheorghe Ciuhandu (PNTCD) cate 2%, iar Petre Roman (FD), 1%. 28% sunt nehotarati sau nu voteaza.

PARLAMENTARE. Daca duminica viitoare ar fi alegeri pentru Parlament, 41% dintre cei care au raspuns sondajului ar vota cu Uniunea Nationala PSD+PUR, in timp ce cu Alianta D.A. PNL-PD ar vota 34%. PRM ar obtine 12% din voturi, UDMR - 5%, PNG - 2%, PNTCD - 2%, AP - 1%. 30% din cei intervievati sunt nehotarati sau nu voteaza. Sondajul are o marja de eroare de +/ - 3%. CURS a precizat ca aceste procente nu constituie o predictie a rezultatelor alegerilor, acestea depinzand si de modul in care vor vota nehotaratii, rata participarii la vot, precum si de impactul dezbaterilor televizate in ultimele 10 zile de campanie.

DATE
Ultimele sondaje realizate de Data Media si IRSOP pentru GCS, o companie internationala de consultanta politica, si efectuate in perioada 4-8 noiembrie aratau ca Adrian Nastase, candidatul Uniunii Nationale PSD+PUR la Presedintie, ocupa primul loc in intentiile de vot cu 41%, fiind urmat de Traian Basescu (Alianta PNL-PD) cu 32% si C.V. Tudor (PRM) cu 13%. In cazul alegerilor parlamentare, Uniunea PSD+PUR ocupa tot primul loc cu 40%, fiind urmata de Alianta PNL-PD cu 34% si PRM cu 13%.

Intentii de vot - alegeri pentru Presedintia Romaniei

Intentii de vot - alegeri pentru Parlament
×
Subiecte în articol: politic