x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Năstase: Dacă niciun parlamentar nu va vota împotriva moţiunii, Guvernul are o problemă

Năstase: Dacă niciun parlamentar nu va vota împotriva moţiunii, Guvernul are o problemă

25 Oct 2010   •   00:00

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, astăzi, că decizia PDL ca parlamentarii acestui partid să nu voteze la moţiunea de cenzură va arăta că Guvernul se confruntă cu o lipsă de încredere din partea acestora.



Năstase a spus că, în condiţiile în care parlamentarii din arcul guvernamental nu vor vota la moţiunea de cenzură, voturile "împotrivă" vor fi "zero", ca atare şi sprijinul parlamentar al guvernului va fi "zero".

"Guvernul are o mare problemă şi o lipsă de încredere care nu este doar legată de ceea ce înseamnă relaţia cu populaţia, dar şi relaţia cu parlamentarii săi. Înseamnă prezumţie de neîncredere în proprii parlamentari", a declarat Adrian Năstase, citat de Mediafax.

El a spus că "tensiunea extraordinară din stradă" ar determina orice parlamentar "cât de cât înţelept" să deschidă o supapă.

"Prin ceea ce se întâmplă în Parlament se creează sentimentul că populaţia va trebui să facă ea însăşi o moţiune de cenzură împotriva Parlamentului, pentru că parlamentarii PDL nici nu votează sau, atunci când votează, votează greşit", a afirmat Năstase.

El a apreciat că parlamentarii care se vor afla în sală dar nu vor vota moţiunea "vor trebui puşi din nou pe un site", astfel încât alegătorii să poată "să ia o decizie în ceea ce priveşte reprezentarea lor în Parlament".

Întrebat despre afirmaţia ministrului Elena Udrea cu privire la legalitatea mitingurilor anunţate pentru miercuri, Năstase a spus că aceasta ar trebui să ia legătura "cu cei 90% dintre români care cred că ţara este condusă într-o direcţie greşită".

Năstase s-a arătat sceptic cu privire la rezultatele unor eventuale discuţii cu UDMR pentru moţiunea de cenzură.

"Noi credem că în timpul de la acest sfârşit de săptămână toţi parlamentarii au fost sub o anumită presiune din partea proprilor alegători. (...) Discuţii sigur că putem să facem, dar în momentul în care se pare că şi cei de la UDMR, vom vedea, şi de la independenţi nu vor participa la vot evident că discutăm mai curând despre teme ezoterice", a conchis Năstase.

×
Subiecte în articol: politic