x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nastase il lasa pe Basescu in urma

Nastase il lasa pe Basescu in urma

25 Noi 2004   •   00:00

POLITIC
Nastase conduce in cursa pentru Cotroceni cu 42%, devansandu-l pe Basescu cu 12%. Un sondaj IRSOP realizat in perioada 13-20 noiembrie pentru Greenberg, Carville & Shrum (GCS), dat ieri publicitatii, arata ca Uniunea Nationala PSD+PUR si candidatul sau la Presedintie se mentin in preferintele electoratului.

CARMEN VINTILA

Click pentru a mari imaginea
Potrivit sondajului IRSOP, Adrian Nastase conduce in cursa prezidentiala cu 42% din optiuni, urmat de candidatul Aliantei PNL-PD, Traian Basescu - 30%, si de cel al PRM, Corneliu Vadim Tudor - 13%. La alegerile parlamentare, clasamentul preferintelor electorale este urmatorul: Uniunea Nationala PSD+PUR - 39%, Alianta D.A. PNL-PD - 33%, PRM - 14%.

DIFERENTE. Comunicatul GCS precizeaza ca "atunci cand celor intervievati li se reaminteste ca Adrian Nastase si Mircea Geoana vor conduce lista de candidati PSD+PUR si ca Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu, pe cea a Aliantei, sprijinul pentru Uniunea Nationala PSD+PUR in cursa parlamentara creste la 46% fata de 33%, si cu un procentaj de 10% pentru PRM". Cifrele se bazeaza pe datele furnizate de un sondaj de opinie realizat de IRSOP pentru GCS, o companie internationala de consultanta politica. Este ultimul sondaj de opinie inaintea primului tur a alegerilor din 28 noiembrie.

Rezultatele sondajului au fost obtinute pe un esantion aleatoriu, reprezentativ la nivel national, de 1.539 de persoane peste 18 ani, marja de eroare fiind de +/ - 2,5%.
×
Subiecte în articol: politic