x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nastase - PRM si PNL, in afara guvernarii

Nastase - PRM si PNL, in afara guvernarii

22 Noi 2004   •   00:00

Candidatul Uniunii Nationale PSD+PUR la Presedintie, Adrian Nastase, a declarat ca Uniunea spera sa obtina un scor electoral care sa-i permita formarea guvernului fara a fi necesara cooptarea unei alte formatiuni la guvernare.

"Nu avem de gand sa formam guvernul impreuna cu PRM", a spus Adrian Nastase, la Cluj-Napoca. Pe de alta parte, liderul PSD a spus ca nu s-a luat o decizie cu privire la PRM: "Este o parere; nu am luat o decizie, pentru ca speram ca alegatorii sa ne acorde 51% din mandatele parlamentare si in acest fel sa formam singuri guvernul".

Desi presedintele executiv al PSD, Octav Cozmanca, a insistat in ultimele doua saptamani asupra unei posibile cooptari a unor membri PNL la guvernare daca Uniunea Nationala PSD+PUR va castiga alegerile si nu va avea majoritatea necesara, Adrian Nastase a infirmat aceasta ipoteza.

FORMULA. Nastase a precizat ca este de dorit continuarea pe o formula de sprijin parlamentar a guvernului de catre UDMR. "Scopul nostru nu este sa facem un guvern impreuna cu PNL sau cu alta formatiune", a spus Adrian Nastase, precizand ca un guvern monocolor este mult mai eficient decat unul de coalitie. El a exemplificat in acest sens prin situatia din perioada 1996-2000 cand, din cauza unui guvern de coalitie, actul de guvernare a avut foarte mult de suferit. In context, Adrian Nastase a amintit ca, potrivit protocolului dintre PNL si PD, unul dintre partide ar avea dreptul la un vicepremier cu drept de veto, lucru "ineficient" in opinia lui Nastase, in conditiile in care ar exista practic doua persoane cu aceeasi putere la nivel de decizie.

SUSTINERE
Adrian Nastase a vorbit din nou despre posibilitatea ca fostul ministru de Interne, Ioan Rus, care a demisionat din aceasta functie inainte de alegerile locale, sa revina intr-un post ministerial, daca Uniunea va castiga alegerile. "Ioan Rus va avea un rol destul de important in conditiile in care el a dovedit in campania electorala ca este cel mai puternic exponent al PSD in zona Transilvaniei", a spus Nastase. La randul sau, Mircea Geoana, desemnat de UN PSD+PUR pentru functia de premier, a declarat ca "Ioan Rus a fost, este si va fi parte a echipei". "Ioan Rus este un om serios, care s-a batut pentru interesele tarii si ale Ardealului, la Bucuresti, si tinem foarte mult la el, ca partener", a spus Mircea Geoana.

×
Subiecte în articol: politic nastase