x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Năstase: "PSD este în criză: cinci ani, şase scrutine, toate pierdute"

Năstase: "PSD este în criză: cinci ani, şase scrutine, toate pierdute"

13 Ian 2010   •   00:00
Năstase: "PSD este în criză: cinci ani, şase scrutine, toate pierdute"

Adrian Năstase a lansat pe blogul personal un exerciţiu intelectual cititorilor săi pentru a stabili viitorul PSD şi al stângii în general în România. El susţine, în urma analizei opiniilor, că problema PSD "nu este legată strict de ajungerea noastră în opoziţie, ci de faptul că nu prea avem motive să sperăm că vom ieşi prea curând din ea. Cinci ani, şase scrutine, toate pierdute".



"Activitatea noastră politică se leagă în primul rând de încrederea pe care o putem genera oamenilor, cetăţenilor, alegătorilor, că suntem capabili să oferim o alternativă de bună guvernare a României. Din acest punct de vedere, eu şi voi suntem de acord că PSD a rămas deficitar la acest capitol după alegerile din 2004. Suntem în criză, nu există niciun dubiu", susţine fostul premier, citat de antena3.ro.

Potrivit liderului politic, principala idee exprimată arată că o reformă a PSD nu înseamnă o eventuală înţelegere cu Traian Băsescu, "ci revenirea partidului social-democrat în postura de cel mai mare, cel mai bine echipat şi cel mai competent partid din România", care să nu se limiteze la principiile asistenţei sociale seci şi să incurajeze activ echitatea socială.

Fostul premier vorbeşte şi despre reforma de cadre din interiorul PSD, dar notează că "schimbări serioase sunt necesare pentru viitorul nostru şi al României. Avem înainte o luptă dificilă şi îndelungată". (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic