x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Năsui: E bizar că Ciolacu vorbește despre legea offshore, după ce tot el a blocat-o în 2018

Năsui: E bizar că Ciolacu vorbește despre legea offshore, după ce tot el a blocat-o în 2018

16 Apr 2022   •   14:00
Năsui: E bizar că Ciolacu vorbește despre legea offshore, după ce tot el a blocat-o în 2018

Fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui crede că e ciudat ca Marcel Ciolacu, președintele PSD și în prezent președinte al Camerei Deputaților, să vorbească despre legea offshore, Năsui spunând că tocmai Ciolacu a blocat-o în trecut.

Banii pe care-i va obține statul din exploatarea gazelor din Marea Neagră ar trebui să ajungă în pensiile românilor, spune, la RFI, vicepreședintele USR Claudiu Năsui, după ce legea offshore a fost finalizată de coaliția PSD-PNL-UDMR și depusă la Parlament.

Fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui crede că e ciudat că tocmai cel care a blocat în trecut legea offshore vorbește acum pe acest subiect.

„În primul rând, este o lege foarte mult întârziată și este bizar că chiar domnul Ciolacu e cel care vorbește despre acest proiect, pentru că domnul Ciolacu a fost unul dintre cei care au blocat acest proiect în 2018. Tot proiectul acesta putea să înceapă de pe atunci și acum să vedem primii metri cubi de gaze. Oamenii aceștia au blocat acest proiect. Trei ani mai târziu, aproape patru, de fapt, șansele sunt să se deblocheze din nou. Deci ar trebui măcar politicienii care au blocat această lege atunci să ne dea o explicație dacă atunci au greșit sau dacă au fost trădători sau au fost proști, până la urmă, adică una din două”, a spus Năsui, la RFI.

Vicepreședintele USR ar vrea ca banii pe care-i va obține statul din exploatarea gazelor din Marea Neagră să ajungă în pensiile românilor.

„Așa cum arată lucrurile acum, banii aceștia vor merge probabil în PNDL și în alte găuri negre ale statului român. Aici e un lucru pe care noi l-am introdus încă din anii trecuți, din 2018, când se discuta această lege și anume ideea să mergem pe modelul norvegian. În Norvegia, o țară plină de bogății naturale, mai ales petrol și gaz, banii merg în pensiile norvegienilor, prin fonduri de investiții. Noi avem deja fondurile acestea din Pilonul II, care există deja, sunt reglementate, au performanțe extrem de bune și am putea folosi banii aceștia care ne vin din Marea Neagră pentru a suplimenta pensiile tuturor românilor”, a mai spus Năsui.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că legea offshore asigură independența energetică a României.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Claudiu Năsui