x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Negrescu: Noua formă a planului de redresare nu a primit acceptul Comisiei Europene. Din păcate, e un plan politizat

Negrescu: Noua formă a planului de redresare nu a primit acceptul Comisiei Europene. Din păcate, e un plan politizat

de Alice Petrescu    |    22 Apr 2021   •   11:36
Negrescu: Noua formă a planului de redresare nu a primit acceptul Comisiei Europene. Din păcate, e un plan politizat

Europarlamentarul Victor Negrescu atrage atenția, că noua formă a Planului Național de Redresare și Reziliență nu a primit acceptul Comisiei Europene. „Din păcate, avem un plan politizat cu finanțări distribuite pe criterii politice în interiorul guvernului în loc să vorbim de un plan național al României”, scrie Negrescu pe pagina sa de socializare.


 

Social-democrat mai spune că problemele sunt cele subliniate de mai multe ori în intervențiile sale publice, respectiv proiectele prezentate nu sunt suficient de mature pentru a fi implementate până la finalul lunii august 2026, reformele prevăzute nu au ținte clare sau obiective de parcurs conform cerințelor europene, țintele pe zona de digital și de mediu nu sunt clar definite, o parte din proiecte nu au fost susținute coerent și suficient.

„De exemplu au picat finanțările pentru irigații. Finanțările pentru zona economică lipsesc cu desăvârșire, nu există suficientă transparență privind alocările pentru autoritățile locale și societatea civilă. Lista de probleme continuă. Planul Național de Redresare și Reziliență trebuia să ofere României o perspectivă de transformare pe termen mediu și lung. Din păcate, avem un plan politizat cu finanțări distribuite pe criterii politice în interiorul guvernului în loc să vorbim de un plan național al României. Poziția noastră rămâne în continuare una constructivă: ne dorim un PNRR care să funcționeze pentru România, ne dorim un plan care poate fi implementat și poate schimba în bine țara, dar pentru asta trebuie dialog, seriozitate și profesionalism, atribute care nu există în practicile de guvernare ale actualei majorități”, conchide Negrescu.

×