x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nemultumirile lui Scheele - Taranii romani nu stiu de UE

Nemultumirile lui Scheele - Taranii romani nu stiu de UE

14 Feb 2005   •   00:00

Seful Delegatiei Comisiei Europene, Jonathan Scheele, s-a declarat nemultumit ieri la Oradea de felul in care informatiile despre Uniunea Europeana ajung in satele romanesti.

El a explicat ca acest inconvenient se datoreaza atat greutatii cu care presa ajunge in satele romanesti, cat si caracterului complex al informatiilor despre politicile comunitare in agricultura si a afirmat ca, in etapa ramasa pana la aderarea efectiva a Romaniei la UE, Delegatia Comisiei Europene va acorda o atentie privilegiata comunicarii in mediul rural, adecvandu-si mesajele particularitatii acestuia.

INTERES. Jonathan Scheele a subliniat ca "din Uniunea Europeana nu va face parte doar Guvernul Romaniei, ci intreaga societate", astfel incat toti cetatenii au interesul sa cunoasca in profunzime ce inseamna Uniunea si cum le va schimba viata. Referitor la prevalenta informatiilor despre accesul la fondurile comunitare fata de cele care relateaza despre cum functioneaza Uniunea, Scheele a spus ca Romania "trebuie sa adere nu doar la banii Uniunii Europene, ci si la valorile ei".

VINOVATII. Jonathan Scheele a fost prezent ieri la Conventia regionala a multiplicatorilor de informatie europeana din regiunile de dezvoltare Vest si Nord-Vest. Aflat si el la eveniment, ministrul Integrarii Europene, Ene Dinga, a spus, in acest context, ca fosta guvernare "a prezentat excesiv beneficiile aderarii la Uniunea Europeana, omitand sa informeze si asupra costurilor integrarii".

LIPSURI
"Nu sunt satisfacut de comunicarea cu me diul rural, desi acesta este cel in care impactul aderarii va fi cel mai mare in 2007"
Jonathan Scheele
seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti

×
Subiecte în articol: politic