x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nica: "Preşedintele a făcut fals în acte"

Nica: "Preşedintele a făcut fals în acte"

06 Oct 2009   •   00:00

Vicepreşedintele PSD, Dan Nica, a declarat ieri că revocarea sa din funcţie şi numirea lui Vasile Blaga ca interimar la MAI s-a produs printr-un fals în acte în cele două decrete emise de Administraţia Prezidenţială.



"Ne aflăm în faţa unui fals grosolan care a fost săvârşit, care se referă la numirea ca ministru interimar al Administraţiei şi Internelor şi vicepremier a lui Vasile Blaga", a spus vicepreşedintele PSD, citat de Mediafax. Nica a afirmat că Guvernul "Boc 2" ar funcţiona ilegal, el invocând faptul că în decretul de revocare a lui din funcţie se face referire la "revocare", în timp ce decretul de numire ca interimar a lui Blaga se invocă "demiterea" sa. "Acest fals în acte nu va rămâne fără urmări, vom utiliza toate mijloacele prevăzute de lege pentru ca această ilegalitate să fie sancţionată de instanţele de judecată. Acum îmi dau seama de ce îmi cerea preşedintele demisia: intraseră în încurcătură, nu putea numi în locul meu un interimar dacă nu îmi dădeam demisia", a afirmat Nica.

El a argumentat că demiterea şi revocarea, potrivit Legii răspunderii ministeriale, sunt noţiuni juridice diferite şi a declarat că la revocarea unui ministru nu ar putea fi numit un interimar, ci un ministru titular.

Nica nu a precizat ce căi de atac va folosi PSD pentru acest invocat fals în acte, dacă va ataca la Curtea Constituţională sau va formula o plângere penală, el arătând că juriştii PSD studiază situaţia, pentru a găsi modalitatea de atac. (V.F.)

×
Subiecte în articol: politic