x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciucă: Spun cu toată responsabilitatea - PNL va avea candidat la prezidențiale

Ciucă: Spun cu toată responsabilitatea - PNL va avea candidat la prezidențiale

de Redacția Jurnalul    |    12 Iun 2024   •   15:15
Ciucă: Spun cu toată responsabilitatea - PNL va avea candidat la prezidențiale
Sursa foto: Hepta

„Vă pot spune cu toată responsabilitatea că Partidul Național Liberal va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale”, declară, miercuri, liderul liberalilor, Nicolae Ciucă. El afirmă că suma rezultatelor PSD șiu PNL este considerabil mai mare decât votul obținut pe lista comună.

„Vă pot spune cu toată responsabilitatea că Partidul Național Liberal va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale. Toate aceste scenarii, cum este normal în viața politică și în dezbaterea publică, fac deliciul analizelor. Nu se va schimba această abordare și PNL va avea candidat la prezidențiale. Dacă ne uităm la cifrele obținute de fiecare partid suma lor e considerabil mai mare decât votul obținut pe lista comună. Electoratul fiecăruia dintre noi trage și se mobilizează pentru valorile și identitatea fiecărui partid. Susțin cu tărie ca fiecare dintre noi să ne mobilizăm electoratul și să avem propriile opțiuni pentru a intra în alegerile prezidențiale și generale”, declară Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă vede posibil un tandem „Ciucă președinte, Ciolacu premier”, liderul PNL afirmă: „După ce avem alegerile și vedem rezultatele și opțiunea la vot, trebuie să existe o majoritate considerabilă care să formeze o coaliție pentru a putea guverna pe principiul stabilității. Cum vedem perspectiva, cel puțin pe termen scurt, va fi nevoie de stabilitate politică”.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat la sediul PNL că, în opinia sa, coaliţia poate funcţiona, chiar dacă va fi adversar cu Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale.

„Aici este vorba de o confruntare politică. Sigur, nu ne așteptăm să fie un fel de tango, este o chestiune foarte serioasă în aceea ce privește guvernarea, iar de partea cealaltă, așa cum am făcut și în campania la locale, vom merge pe aceeași linie a proiectelor, a obiectivelor, astfel încât să rămânem în decența pe care încercăm și despre care vorbim și trebuie să o generăm pentru fiecare dintre cetățeni”, încheie liderul PNL.

.

 

(sursa: Mediafax)

×