x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nicolicea, către Geoană: Foarte bine, domnule Prostănac!

Nicolicea, către Geoană: Foarte bine, domnule Prostănac!

23 Dec 2009   •   00:00

 
Deputatul independent Eugen Nicolicea a cerut în plenul Parlamentului drept la replică pentru declaraţiile făcute de Mircea Geoană în discursul său, potrivit cărora actualul Guvern răsplăteşte "trădarea", iar, după ce Geoană a refuzat, Nicolicea i-a replicat: "Foarte bine, domnule Prostănac!".

Eugen Nicolicea, fost membru PSD, a cerut în mai multe rânduri drept la replică pentru declaraţiile făcute de Mircea Geoană în timpul discursului său la tribuna Parlamentului, potrivit cărora actualul Cabinet "răsplăteşte trădarea şi răsplăteşte hoţia unui interes de grup şi a candidatului la Preşedinţie Traian Băsescu", însă Geoană, care a condus şedinţa plenului reunit, a refuzat, fără a explica motivul.

Mircea Geoană a spus doar că nu a menţionat niciun nume în discursul său de la tribună, moment în care Nicolicea a cerut o intervenţie pe procedură. "Explicaţia aceea că nu s-a rostit niciun nume este pe lângă text şi este o interpretare aşa cum poate respectivul să o dea", a spus Nicolicea, la adresa lui Geoană.

"Insulţi 25 de parlamentari, e adevărat fără să-i nominalizaţi, pe viitor, dacă eu voi vorbi doar de Prostănac, va fi un drept la replică?", a continuat Nicolicea în intervenţia pe procedură, Mircea Geoană atrăgându-i atenţia că se adresează în faţa plenului reunit al Parlamentului.

Deputatul independent a continuat spunând că atât Regulamentul Camerei, cât şi deciziile Curţii Constituţionale dau dreptul deputaţilor să părăsească grupurile din care fac parte şi să activeze independent, acuzându-l pe Geoană că nu cunoaşte Constituţia. "Eu insist să mi se dea drept la replică, pentru că aţi adus nişte acuzaţii foarte grave, ne numiţi trădători, ceea ce nu este adevărat. Chiar dacă nu ştiţi Constituţia, treaba asta nu vă absolvă şi faptul că sunteţi pe un scaun pe care eu consider că nu-l meritaţi nu vă dă dreptul să-mi luaţi dreptul la replică. Conform articolului 49 din regulament, dreptul la replică este obligatoriu", a mai spus Nicolicea, fost deputat PSD.

Mircea Geoană i-a răspuns că a avut deja o intervenţie pe procedură şi, întrebat din nou de Nicolicea dacă îi va acorda dreptul la replică, preşedintele Senatului a spus că "răspunsul este negativ".

"Foarte bine, domnule Prostănac!", i-a replicat Nicolicea, părăsind tribuna.

La închiderea dezbaterii, Geoană a precizat că regretă "derapajele verbale sau lacunele de educaţie". "Dar sunt convins că această perioadă mai incandescentă va face loc unei atitudini mai raţionale şi mai civilizate în acest for", a încheiat Geoană.

×
Subiecte în articol: politic