x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică ALEGERI LOCALE 2016. Nicuşor Dan: PNL a refuzat un sondaj comun organizat de o firmă internaţională, auditat de ambele partide

ALEGERI LOCALE 2016. Nicuşor Dan: PNL a refuzat un sondaj comun organizat de o firmă internaţională, auditat de ambele partide

30 Mai 2016   •   22:00
ALEGERI LOCALE 2016. Nicuşor Dan: PNL a refuzat un sondaj comun organizat de o firmă internaţională, auditat de ambele partide
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Candidatul Uniunii Salvaţi Bucureştiul la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, susţine că liberalii au refuzat un sondaj comun, organizat de o firmă internaţională, auditat de ambele partide şi că, în aceste condiţii, USB va organiza un sondaj, invitându-i pe cei de la PNL să auditeze cercetarea sociologică.

"Am avut în această seară o întâlnire cu PNL. Au refuzat organizarea unui sondaj comun, organizat de o firmă internaţională, auditat de ambele partide. În aceste condiţii, noi am decis să mergem înainte cu organizarea sondajului. Îi invităm în continuare pe cei de la PNL să auditeze cercetarea sociologică. Nu avem nimic de ascuns. Vom face publice rezultatele în ultimele zile de campanie. Am convingerea că ele vor arăta ceea ce am spus de la bun început: că USB este singura forţă capabilă să aducă o schimbare adevărată în felul în care se face administraţie în Bucureşti", a scris Nicuşor Dan, luni seară, pe pagina sa de Facebook.

Duminică seara, Nicuşor Dan a anunţat că acceptă propunerea liberalului Cătălin Predoiu privind realizarea unui sondaj pentru a stabili care este preferatul votanţilor de dreapta, dar a precizat că nu se va retrage din cursa electorală.

"Ştiu că niciunul dintre voi nu l-ar vota niciodată pe Cătălin Predoiu. Dar sunt conştient de faptul că există un risc real ca Firea-PSD să câştige Primăria Capitalei. Şi că o Dreaptă unită ar avea şanse mai mari să oprească PSD. De o săptămână, Cătălin Predoiu tot spune că are nevoie de un sondaj ca să se retragă din cursă. Foarte bine! Să facem un sondaj. I-am propus în această seară (duminică - n.r.) lui Cătălin Predoiu să facem un sondaj, organizat de o casă de sondaje internaţională, care să confirme ceea ce noi ştim deja - eu sunt singurul care poate să unească voturile anti-PSD", a scris Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, i-a solicitat lui Nicuşor Dan să spună luni, până la ora 21,00, dacă acceptă propunerea de a se retrage din cursa electorală, în cazul în care sondajul nu îl dă pe el favorit pentru Primăria Capitalei.

"Propunerea mea şi a PNL de a constitui un pact anti-PSD la alegerile locale din 5 iunie a intrat în linie dreaptă. Noi am făcut o propunere corectă, cinstită, în beneficiul bucureştenilor, şi anume să dăm sprijin cu toţii celui mai bine plasat candidat pe partea de centru dreapta. (...) Dacă dl Dan sau oricine altcineva este plasat într-un sondaj făcut de comun acord înaintea mea, eu şi PNL îl vom sprijini astfel încât doamna Firea şi PSD să nu strângă în braţe Bucureştiul până o să-l sufoce. Aştept aceleaşi cuvinte din partea dlui Dan şi a oricărui alt candidat din partea de centru dreapta - şi anume dacă eu sunt cel mai bine plasat în sondaje să primesc sprijinul lor pentru ca împreună să putem opri pericolul PSD", a spus Predoiu.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: nicusor dan alegeri locale pnl sondaj usb