x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nicuşor Dan: Premierul a confirmat prezenţa la un eveniment pe care USR îl organizează săptămâna viitoare

Nicuşor Dan: Premierul a confirmat prezenţa la un eveniment pe care USR îl organizează săptămâna viitoare

03 Noi 2016   •   16:02
Nicuşor Dan: Premierul a confirmat prezenţa la un eveniment pe care USR îl organizează săptămâna viitoare
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a anunţat, joi, că premierul Dacian Cioloş a confirmat participarea la un eveniment al partidului, care va avea loc săptămâna viitoare şi unde se va discuta despre platforma politică ''România 100''. 

"După ce premierul a lansat această platformă 'România 100', noi i-am trimis o scrisoare publică în care i-am spus nişte lucruri din programul nostru convergente cu ceea ce domnia sa exprimă în Platformă, pe care dorim să le regăsim în programul de guvernare şi pot să vă spun că domnia sa a confirmat prezenţa la un eveniment pe care îl organizăm săptămâna viitoare, în care vom vorbi şi despre platforma 'România 100' şi de lucrurile pe care noi dorim să le includem în programul de guvernare", a afirmat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă. 

El a arătat că nu va discuta cu premierul despre funcţii în Guvern. 

"Discutăm exclusiv cu primul-ministru şi menţinem constant că nu facem alianţă pre-electorală şi post-electorală, nu vom negocia funcţii în Guvern. Nu ne vom duce în discuţia pe care o vom avea cu primul-ministru cu solicitări de funcţii în Guvern. Asta nu înseamnă că, dacă sunt oameni pregătiţi de la noi, ei nu o să meargă. O să discutăm pe program şi o să avem un cuvânt de spus despre cine o să fie miniştri. Nu vrem să garantăm, să dăm cecuri în alb pentru oameni care în viaţa publică până acum au făcut erori sau compromisuri", a adăugat Nicuşor Dan. 

În opinia sa, sunt miniştri care nu au avut "o performanţă grozavă" în actualul Cabinet Cioloş. 

Întrebat în legătură cu faptul că liderul PNL Alina Gorghiu a afirmat că la Ministerul Justiţiei ar trebui să fie un ministru independent politic, Nicuşor Dan a spus că este ''absolut de acord'' şi că la MJ ar trebui să vină cineva cu experienţă în domeniu. AGERPRES

×
Subiecte în articol: nicusor dan dacian ciolos