x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nicușor Dan spune că sindicaliștii din societatea de transport București au atras atenția asupra pericolului de incendiu la tramvaie și troleibuze

Nicușor Dan spune că sindicaliștii din societatea de transport București au atras atenția asupra pericolului de incendiu la tramvaie și troleibuze

08 Iun 2020   •   16:05
Nicușor Dan spune că sindicaliștii din societatea de transport București au atras atenția asupra pericolului de incendiu la tramvaie și troleibuze

Deputatul independent Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei susținut de USR și PNL, a afirmat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că sindicaliștii din societatea de transport București au atras atenția asupra pericolului de incendiu la tramvaie și troleibuze, însă Primăria Municipiului București nu a luat nicio măsură pentru a preveni acest pericol.

„Ieri un autobuz al municipalităţii a luat foc în centrul oraşului, în urmă cu o săptămână un tramvai a deraiat şi nu e primul tramvai care deraiază în Bucureşti, toate aceste lucruri sunt rezultatul a zeci de ani de improvizaţii în societatea de transport a Bucureştiului, lucruri pe care sindicaliştii le spun de ani de zile. În urmă cu trei ani, sindicatul STB a atras atenţia că există un pericol de incendiu în tramvaie şi troleibuze şi administraţia Capitalei nu a făcut nimic în acest sens", a spus Nicuşor Dan.

De asemenea, Nicușor Dan a precizat că în ceea ce privește vehiculele societăţii de transport bucureştene nu există o mentenanţă profesionistă.

Candidatul la Primăria Capitalei a mai spus că în privința achizițiilor, caietele de sarcini trebuie făcute astfel încât licitațiile să poată să fie desfășurate.

„O primă licitaţie pentru tramvaie a fost închisă la jumătatea lui 2019, a doua licitaţie pentru tramvaie a fost anulată de CNCS în urmă cu câteva luni. Achiziţia tramvaielor din bani europeni este condiţionată de refacerea liniilor 40 şi 55. Pentru aceste linii nu s-a făcut nici măcar documentaţia tehnică, nicidecum să fie făcute lucrările şi suntem practic pe în contratimp dacă banii nu sunt cheltuiţi până în 2023, trebuie daţi toţi banii înapoi pe tramvaiele care sunt achiziţionate până atunci. (…) Pe programul meu, vedeţi pe tramvaie nu se poate face asta într-un an, cu tot cu studiu de fezabilitate, dar în doi ani - doi ani şi jumătate se poate face conectarea liniilor, care toate se opresc în Piaţa Unirii şi realizarea a trei diagonale astfel încât să mărim concentraţia de tramvaie în centrul oraşului ca oamenii să treacă dintr-un cartier în altul", a declarat Nicușor Dan.

×