x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Noi fonduri pentru primării

Noi fonduri pentru primării

16 Apr 2009   •   00:00

Guvernul a repartizat autorităţilor locale fonduri de 662 milioane de lei (aproximativ 160 milioane de euro), cei mai mulţi bani fiind alocaţi primăriilor PD-L şi PSD.



Banii provin din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată şi sunt destinaţi finanţării proiectelor de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive, informează Mediafax.

Din suma totală, 264,4 milioane de lei au fost alocate pentru 386 de primării ale PD-L, iar alte 236,6 milioane de lei au fost distribuite către 464 de primării conduse de reprezentanţi ai PSD. Primăriile PNL au primit 65,3 milioane de lei, pentru un număr de 286 de unităţi administrative.

Alte fonduri au fost distribuite către primăriile UDMR (39,8 milioane de lei pentru 104 unităţi), PC (14,2 milioane de lei pentru 24 de pri-mării) şi PRM (4,6 milioane de lei pentru cinci primării). Hotărâri similare de distribuire a sumelor defalcate din TVA au fost aprobate şi de fostul Guvern, pe finalul anului trecut, iar banii au fost alocaţi preponderent către primării conduse de PNL şi PSD, procedura fiind criticată la acel moment de către reprezentanţii PD-L.

×
Subiecte în articol: politic