x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Noii miniştri, audiaţi mâine

Noii miniştri, audiaţi mâine

21 Dec 2009   •   00:00

Miniştrii propuşi în Cabinetul Emil Boc vor fi audiaţi, marţi, în comisiile parlamentare, iar miercuri, la ora 9.30, Senatul şi Camera Deputaţilor se vor reuni în şedinţă pentru a da votul de învestitură asupra Cabinetului, a declarat vicepreşedintele Camerei Ludovic Orban (PNL).


CALENDARUL LUI BĂSESCU
Pe de altă parte, preşedintele Traian Băsescu a trimis o scrisoare conducerilor Camerei Deputaţilor şi Senatului în care precizează că, pentru a putea redeschide finanţarea externă a României, este necesar ca instituţiile statului să se încadreze într-un calendar de lucru până la mijlocul lunii februarie 2010.

Traian Băsescu precizează care este calendarul de lucru necesar în acest sens, arătând că până pe 23 decembrie 2009 ar trebui acordat votul de încredere şi numit noul Guvern, iar până pe 26-29 decembrie 2009 să fie depuse în Parlament proiectele de buget elaborate de către Guvern.

Totodată, şeful statului arată că până în 16 ianuarie 2010 ar trebui dezbătute şi aprobate Legea bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru ca acestea să fie publicate în Monitorul Oficial al României în intervarul de timp 16-19 ianuarie 2010, când ar trebui invitată şi echipa UE, a Băncii Mondiale şi a FMI în România. Traian Băsescu menţionează că în perioada 20-27 ianuarie 2010 ar putea să aibă loc vizita în România a delegaţiei de evaluare, iar în perioada 12-15 februarie 2010 să fie aprobate în board-ul FMI următoarele tranşe de împrumut pentru România.

×
Subiecte în articol: politic