x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nu demisionează

Nu demisionează

de Monica Iordache Apostol    |    01 Iun 2007   •   00:00
Nu demisionează
Sursa foto: Vlad Dumitrescu/

Premierul Tăriceanu nu vrea să plece de la Palatul Victoria şi să fie organizate alegeri anticipate. Mai mult, el a susţinut că administraţia trebuie să stea "cu burta pe treabă" şi nu să se găndească la cine o veni la putere.Â



Premierul Tăriceanu nu vrea să plece de la Palatul Victoria şi să fie organizate alegeri anticipate. Mai mult, el a susţinut că administraţia trebuie să stea "cu burta pe treabă" şi nu să se găndească la cine o veni la putere. Â


La o zi după ce preşedintele Traian Băsescu a cerut demisia Guvernului şi organizarea de alegeri anticipate, premierul Călin Popescu Tăriceanu s-a apucat de vizite prin instituţiile publice, unde a şi declarat că nu intenţionează să işi dea demisia şi că vrea să continue programul de guvernare. La Institutul Naţional de Statistică, premierul a spus că "rezultatele obţinute de doi ani de Romănia, fie reuşita aderării la UE, fie rezultatele economice care plasează ţara in răndul celor mai performante state" sunt motivul pentru care "face eforturi" să indeplinească programul de guvernare.

BLOCAJ. Cu căteva ore inainte, intr-un discurs ţinut la Academia de Ştiiţe Agricole, care a implinit 80 de ani de la funcţionare, Tăriceanu combătuse şi ideea alegerilor anticipate, spunănd că acestea ar bloca funcţionarea instituţiilor şi absorbţia fondurilor europene. "Nu ne putem permite nici o intărziere, trebuie acţionat căt mai repede. Orice blocaj la nivelul instituţiilor statului determinat de dorinţa unor oameni politici de a-şi impune propria agendă, inclusiv organizarea de alegeri anticipate, se va reflecta asupra noastră, a tuturor. Căştigul politic de moment al unor oameni politici este un preţ mult prea mare pe care il vor plăti toţi romănii", a spus Tăriceanu. Intrebat de presă, după discurs, cum s-ar produce acest blocaj, Tăriceanu a spus că in această perioadă toată administraţia ar trebui "să stea cu burta pe treabă, şi nu să viseze sau să se ingrijoreze cine o să vină la putere, cănd o să vină, cum o să vină". El a precizat că ţara noastră se găseşte intr-o perioadă favorabilă evoluţiei sale, intrucăt, ca membru al UE, pe lăngă obligaţiile asumate, Romănia va beneficia in următorii şapte ani de fonduri de peste 31 de miliarde de euro, din care pentru dezvoltare rurală vor fi alocate 8,3 miliarde de euro, la care se adaugă contribuţia romănească de peste 1,9 miliarde de euro. Premierul a refuzat insă să facă vreun alt comentariu la adresa discursului ţinut de Băsescu in Parlament, pe motiv că nu vrea să declanşeze alte conflicte.


Intălnire cu Geoană

Premierul Tăriceanu a mai anunţat şi că se va intălni cu preşedintele PSD, Mircea Geoană, precizănd totodată că data acestei intrevederi nu a fost incă stabilită. "O să ne vedem, dar nu am stabilit cănd", a spus Tăriceanu, intrebat fiind despre faptul că liderul PSD şi-a declarat intenţia de a avea o intrevedere cu premierul. Tăriceanu nu a precizat insă dacă intălnirea cu Geoană va fi una separată sau se vor vedea in cadrul consultărilor pe care premierul le va avea cu partidele pe tema datei alegerilor pentru Parlamentul European.
De altfel, in urmă cu căteva zile, Tăriceanu preciza că aceasta va fi singura intălnire pe care o va avea cu Geoană. Tot ieri, premierul a precizat, la o reuniune cu prefecţii organizată de Ministerul Internelor, că singurul subiect de discuţie cu celelalte partide va fi data alegerilor pentru PE, lăsănd să se inţeleagă că nu va negocia o nouă majoritate parlamentară.

×
Subiecte în articol: tariceanu politic premierul