x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică O nouă moțiune de cenzură, variantă de lucru a Opoziției pentru luna mai

O nouă moțiune de cenzură, variantă de lucru a Opoziției pentru luna mai

de Ion Alexandru    |    13 Apr 2020   •   08:40
O nouă moțiune de cenzură, variantă de lucru a Opoziției pentru luna mai

Surse politice acreditează ideea că Opoziția parlamentară calculează, în această perioadă, șansele de reușită ale unei noi moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Orban, moțiune care, dacă se va ajunge la concluzia că poate trece, va putea fi depusă în a doua jumătate a lunii mai. Sursele citate mai precizează că, de această dată, la planul dărâmării Guvernului ar putea achiesa și parlamentarii ALDE. De altfel, săptămâna trecută, în cadrul unui interviu, președintele interimar al PSD dădea de înțeles că, dacă Executivul liberal nu încetează cu măsurile „hei-rupiste”, este foarte probabil să fie dărâmat în Parlament.

La sfârșitul săptămânii trecute, Ciolacu a venit cu un nou avertisment pentru Cabinetul condus de Ludovic Orban. Liderul PSD scria, pe pagina sa de socializare: „Guvernul ne anunță că am ajuns la fundul sacului! Iar asta înainte de a fi dat stimulente pentru salvarea companiilor și a locurilor de muncă, înainte ca IMM-urile să fi primit capital de lucru, înainte ca măcar un singur român să fi primit acceptul de a-și amâna ratele la bancă! Ce ați făcut cu banii, domnilor guvernanți? S-au cheltuit cu 12 miliarde lei în plus, înainte ca Guvernul să fi dat măcar un singur leu pentru stimularea economiei și pentru protejarea populației vulnerabile în contextul pandemiei de coronavirus”, scrie Ciolacu, acesta întrebându-l pe premier „pe ce s-au dus cele 28 de miliarde lei pe care le-ați împrumutat în primele 3 luni de guvernare? Și cum s-a ajuns acum la un minus de 20 de miliarde lei la venituri?”.

Președintele social-democrat mai atrage atenția că, până acum, „singura soluție de la Guvernul PNL este – din nou! – aceeași austeritate, șomaj tehnic în masă și tăieri masive de venituri! România e singura țară din lume care taie venituri când cererea este la pământ! Cu ce să cumpere oamenii ceea ce produc firmele? Chiar nu vedeți că duceți țara într-o direcție greșită?!”.

×