x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Olguţa Vasilescu: Ungureanu nu are curajul să se atingă de Blejnar şi Duţă

Olguţa Vasilescu: Ungureanu nu are curajul să se atingă de Blejnar şi Duţă

06 Mar 2012   •   09:27
Olguţa Vasilescu: Ungureanu nu are curajul să se atingă de Blejnar şi Duţă

Senatorul social-democrat Lia Olguta Vasilescu sustine ca premierul Mihai-Razvan Ungureanu evita sa ia o decizie in privinta lui Sorin Blejnar, seful ANAF, si Lucian Duta, presedintele CNAS, pentru ca "nu are curaj".

"Am vazut ieri seara ca premierul Romaniei a raspuns, in cadrul unei emisiuni tv, foarte evaziv la intrebarile moderatorului legate de demiterea sefului ANAF si a celui al CNAS. Sunt dezamagita, pentru ca si actualul premier nu are curajul sa se atinga de cei doi si de interesele pe care cei doi le reprezinta. Nici nu mai vorbesc de lipsa de profesionalism de care au dat dovada si de abuzurile pe care le-au facut in functie", a declarat senatorul PSD, potrivit Agerpres.

Potrivit Liei Olguta Vasilescu, premierul ar avea "suficiente motive" sa-i demita pe cei doi. "Daca periclitarea vietii bolnavilor de cancer sau esecul total in lupta cu evaziunea fiscala nu reprezinta motive suficiente pentru demiterea celor doi, atunci nu pot spune decat ca premierul Romaniei fuge de raspundere. Nu are autoritatea necesara de a interveni 'chirurgical' pentru curatarea sistemului, iar cei doi vor continua sa greseasca daca nu sunt demisi imediat", a afirmat Lia Olguta Vasilescu.

Intr-o scrisoare deschisa, presedintele PSD, Victor Ponta, copresedinte al USL, i-a solicitat luni premierului Mihai-Razvan Ungureanu sa-l demita pe seful ANAF, Sorin Blejnar, pentru folosirea in scop politic a institutiei pe care o conduce.

Premierul Ungureanu a precizat luni seara ca analizeaza cererea Opozitiei referitoare la demisia sefului ANAF si a spus ca va judeca in functie de calitatea actului de decizie si a executiei in interiorul respectivei structuri si ca nu exista nicio 'frana politica' pentru a actiona 'chirurgical'.

"Nu numai ca analizez aceasta cerere. Analizez toate sesizarile de gen, in cazul la care va referiti, la prima intalnire a comitetului interministerial dedicat combaterii evaziunii fiscale am sustinut o limita de timp si o tinta de recuperare a veniturilor din taxare la bugetul de stat. Sa nu judecati in ce masura aceasta tinta este reala sau fictiva. Eu va spun numai ca este o tinta. In functie de felul in care aceasta tinta este macar in apropierea eforturilor voi judeca si calitatea actului de decizie si a executiei in interiorul structurii la care v-ati referit. Va repet, nu am o frana politica si nu evit in niciun moment ca de la ministru pana la ultimul secretar de stat, pana la directorii de deconcentrate sa actionez exact in acelasi fel, chirurgical si fara sa am un calcul in spate", a spus Ungureanu, aseara, la TVR.

×