x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Oltean: UDMR a fost un partener loial, nu avem nimic să-i reproşăm. Acum nu mai avem obligaţii

Oltean: UDMR a fost un partener loial, nu avem nimic să-i reproşăm. Acum nu mai avem obligaţii

01 Mai 2012   •   09:46
Oltean: UDMR a fost un partener loial, nu avem nimic să-i reproşăm. Acum nu mai avem obligaţii

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, afirma ca UDMR a fost un partener loial si ca democrat-liberalii nu au nimic sa reproseze Uniunii, insa acum cele doua formatiuni nu au nicio obligatie una fata de cealalta, doar datoria de a colabora "in interesul gestionarii corecte a intereselor Romaniei".

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a fost intrebat, marti, la depunerea candidaturilor PDL pentru Primaria si Consiliul Local Bistrita, cum comenteaza afirmatiile liderului UDMR, Kelemen Hunor, potrivit carora Uniunea nu are niciun fel de obligatii fata de fostii parteneri de guvernare.

"Nu avem obligatii. Nici UDMR fata de noi, nici noi fata de UDMR. Uniunea a fost un partener loial, noi nu avem ce sa ii reprosam si credem ca obligatiile noastre s-au stins in momentul in care a incetat sa functioneze majoritatea. Avem insa, nu obligatia, ci datoria de a colabora in interesul gestionarii corecte a intereselor Romaniei', a declarat Ioan Oltean, potrivit Mediafax.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, declara, luni, dupa o intalnire cu liderii judeteni ai Uniunii, ca UDMR nu are nicio obligatie fata de fostii parteneri si nici fata de alte partide parlamentare, adaugand ca pozitia fata de noul Guvern va fi stabilita dupa ce se vor sti programul si ministrii.

In plus, Kelemen spunea ca UDMR considera ca Romania are nevoie de alegeri anticipate, care sa duca la formarea unui guvern cu sustinere parlamentara consistenta.

×