x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Om bogat, om sărac. Ce averi au miniştrii lui Dragnea

Om bogat, om sărac. Ce averi au miniştrii lui Dragnea

de Xenia Croitoru    |    09 Ian 2017   •   09:43
Om bogat, om sărac. Ce averi au miniştrii lui Dragnea
Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Unii dintre miniştrii din Cabinetul Grindeanu sunt săraci lipiţi în declaraţiile de avere. Oficial, aceştia nu au trecut nimic pe numele lor, în timp ce alţii deţin bijuterii şi ceasuri cât valoarea unui apartament. Există, însă, şi categoria miniştrilor putred de bogaţi, cu investiţii de zeci de milioane de euro şi proprietăţi în străinătate.

 

Ionuţ Vulpescu este unul dintre cei mai săraci miniştri. Potrivit declaraţiei de avere, noul ministru al Culturii nu are nicio avuţie pe numele său. În aceeaşi situaţie se regăseşte şi Marius Dunca, noul ministru al Tineretului şi Sportului. Fost președinte al ANPC, Dunca nu are nici el averi trecute pe numele său. În schimb, Ana Birchall, ministrul pentru Afaceri Europene, este cea mai avută dintre miniştrii Cabinetului Grindeanu. Birchall are investiţii financiare în străinătate estimate la 23 de milioane de euro, dar şi bani în conturi cu o valoare totală care depăşeşte 230.000 de dolari. Averea este completată de trei terenuri în Suceava, două apartamente în Bucureşti, o casă în Statele Unite, împreună cu soţul şi o casă de vacanţă la Suceava. Birchall mai are bijuterii în valoare de 46.000 de euro şi un lingou de aur. Pesedista nu este singura care deţine imobile în afara ţării. Sevil Shhaideh, vicepremier şi ministrul Dezvoltării, are trei locuinţe în Siria şi una în Constanţa.

 

Primăriţa fără maşină

Olguţa Vasilescu a părăsit Primăria din Craiova pentru a prelua Ministerul Muncii şi Justiţiei sociale. Fosta primăriţă deţine bijuterii în valoare de 10.000 de euro, dar nu are bunuri imobiliare si nicio maşină pe numele său. Se laudă însă cu două depozite bancare în valoare de 6669 euro, respectiv 141.843 lei, un cont curent de 700 de lei şi un cont de mandatar fiananciar de la campania electrorală de la alegerile locale în valoare de 50.000 de lei.

Florian Bodog, noul ministru al Sănătăţii, deţine trei terenuri intravilane, împreună cu soţia, un apartament, în Oradea, două case de locuit, tot împreună cu soţia, una în Judeţul Bihor şi una în Ungaria. Mai are şi 22 de conturi curente şi depozite bancare şi un fond de investiţii.

Teodor Meleşcanu a fost ministru de Externe în două guverne (n.r. - Văcăroiu şi Ponta), iar acum este din nou la şefia MAE. Iubitor de turism şi art-nouveau, Meleşcanu deţine ca moştenire un teren agricol şi unul forestier, în judeţul Braşov, un aparatament în Bucureşti şi o casă în Chiajna, un autoturism cumpărat în 2006 şi ceasuri în valoare de 14.500 de euro.

 

Daea revine în forţă

Petre Daea a revenit la şefia ministerului Agriculturii după ce a mai deţinut acest portofoliu în Guvernul Adrian Năstase. Daea deţine trei terenuri: unul forestier (8450 mp) şi două intravilane (2891 mp şi 1800 mp). Pe numele său şi al soţiei, Daea mai are un apartament şi o casă de vacanţă în Mehedinţi, un apartament în Vaslui, unul în Bucureşti şi o casă de vacanţă în Buftea. Şeful Agriculturii conduce un autoturism cumpărat în 2013 şi mai deţine tablouri, icoane şi obiecte din sticlă de Murano în valoare de 4850 de euro. Daea mai are un depozit bancar de peste 35.000 de lei, dar şi două credite, în lei şi euro, pe numele său şi al soţiei, cu scadenţă în 2018 şi 2023.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, deţine un teren intravilan şi o casă de locuit în Bragadiru,  un autoturism din 2013, nu are bijuterii, conturi bancare sau împrumuturi.

×
Subiecte în articol: liviu dragnea dragnea averi avwere