x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Omerta - Politruci la secret

Omerta - Politruci la secret

de Razvan Belciuganu    |    27 Ian 2007   •   00:00
Omerta - Politruci la secret

Ofiteri cu functii de conducere in Partidul Comunist Roman si Uniunea Tineretului Comunist sunt si astazi sforari de frunte in Ministerul Apa-rarii si Ministerul Administratiei si Internelor. Cele doua ministere au facut insa scut in jurul generalilor si ches-torilor care au detinut functii in structurile amintite. Nici una dintre institutii nu vrea sa-si faca publici poli-trucii, sustinand ca sunt lucruri secrete.

Armata si Internele s-au facut scut in jurul generalilor si chestorilor care au avut functii de conducere in cadrul Partidului Comunist Roman si Uniunii Tineretului Comunist. Nici una dintre institutii nu vrea sa-i faca publici pe politrucii care acum conduc ministerele respective, sustinand ca sunt lucruri secrete.

Presedintele Traian Basescu a condamnat la sfarsitul anului trecut comunismul. "Pentru cetatenii Romaniei, comunismul a fost un regim impus de un grup politic autodesemnat ca detinator al adevarului, un regim totalitar nascut prin violenta si incheiat tot prin violenta. A fost un regim de opresiune care a expropriat poporul roman de cinci decenii de istorie moderna, care a calcat in picioare legea si a obligat cetatenii sa traiasca in minciuna si frica", a aratat presedintele in fata Parlamentului. Ei bine, ofiteri cu functii de conducere in Partidul Comunist Roman si Uniunea Tineretului Comunist sunt si astazi sforari de frunte in Ministerul Apararii si Ministerul Administratiei si Internelor.

FARA RASPUNS. Cele doua ministere ne-au transmis ca numele acestor generali si chestori nu pot fi facute publice. Ministerul Apararii motiveaza astfel acest lucru: "Potrivit art. 12 alin.(l) lit. a) din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informatii de interes public, se excepteaza de la accesul liber al cetatenilor informatiile din domeniul apararii nationale, sigurantei si ordinii publice, daca fac parte din categoria informatiilor clasificate, potrivit legii. Informatiile solicitate de reporter se pot regasi in documentele de evidenta nominala a cadrelor militare si, conform Ordinului ministrului apararii nr. M/S 37/2003 pentru aprobarea «P.I.C.-2, Ghidul de clasificare a informatiilor in Armata Romaniei», sunt clasificate la nivel «secret de serviciu», iar in baza art. 7 din HG nr. 585/2002 - Hotarare privind aprobarea Standardelor nationale de protectie a informatiilor clasificate in Romania, sunt incluse in Lista cu informatii secrete de serviciu. Avand in vedere cele prezentate, solicitarea jurnalistului nu poate primi o solutionare favorabila". La fel de hotarati in a-i tine pe fostii politruci ascunsi sunt si cei de la Interne: "In conformitate cu prevederile art. 12, lit. d din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, informatiile solicitate constituie date personale, care se excepteaza de la accesul liber, fiind protejate in temeiul Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date".

×
Subiecte în articol: politic