x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Opoziţia către Boc: "D, singura soluţie care ar putea restabili normalitatea în România"

Opoziţia către Boc: "D, singura soluţie care ar putea restabili normalitatea în România"

15 Oct 2010   •   00:00

PSD, PC şi PNL au dat azi publicităţii o declaraţie comună, în atenţia premierului Emil Boc, ca reacţie la protestele de la Ministerul de Finanţe şi a extinderii acestora şi la alte instituţii din
 ţară.
Prezentăm conţinutul integral al acestei declaraţii:

"Domnule Prim-ministru,

România traversează unul dintre cele mai grele momente de după '. Protestele începute miercuri la Ministerul Finanţelor Publice şi ieri la Ministerul Educaţiei reprezintă punctul culminant al unei situaţii scăpate cu totul de sub control de către Guvernul actual. Atmosfera socială din România a depăşit de mult graniţa de maximă tensiune şi riscă acum să degenereze, pe fondul disperării, în revolte sociale.
Contextul actual este generat de un nivel de trai situat sub limita existenţei, imposibil de acceptat în România de azi.  
Reacţia oamenilor este una normală şi nu putem decât să ne declarăm solidaritatea faţă de aceştia. Este de neconceput să supravieţuieşti cu un salariu de sub 600 de lei pe lună, cum este cazul unora dintre angajaţi. În contextul în care, pe agendă publică, se regăsesc subiecte precum creşterea preţurilor la gaze, gigacalorie sau alimente, o dată cu iminenta venire a iernii, protestul salariaţilor de la Finanţe şi al celorlalţi protestatari este complet justificat.
Facem pe acestă cale un apel la raţiunea şi luciditatea dumneavoastră în vederea soluţionării revendicărilor protestatarilor şi vă cerem instaurarea urgenţă a unui climat economic şi social stabil.  
Aşa-zisele măsuri ale Guvernului Boc nu numai că nu au reformat România, ci au generat un haos social.
Păcăleala la care aţi suspus o ţară întreagă, vis-àvis de acordarea stimulentelor, vă decredibilizează total, dacă mai era cazul, demisia fiind singura soluţie care ar putea restabili normalitatea în România.
Victor PONTA  - Preşedintele Partidului Social Democrat
Crin ANTONESCU - Preşedintele Partidului Naţional Liberal
Daniel CONSTANTIN - Preşedintele Partidului Conservator

×
Subiecte în articol: politic