x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Oprea: Nu sunt vinovat, voi continua activitatea în Guvern; oportunitatea unei demisii ţine de adevăr şi lege

Oprea: Nu sunt vinovat, voi continua activitatea în Guvern; oportunitatea unei demisii ţine de adevăr şi lege

26 Oct 2015   •   22:33
Oprea: Nu sunt vinovat, voi continua activitatea în Guvern; oportunitatea unei demisii ţine de adevăr şi lege
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Preşedintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, declară că îşi va continua activitatea în Guvern, subliniind că ''o demisie la acest nivel de responsabilitate şi, implicit, asumarea unei vinovăţii care nu există nu pot fi nici monede de schimb politic, nici artificii mediatice''.

''În cursul întâlnirii de la Cotroceni, din această seară, preşedintele Klaus Iohannis m-a sfătuit, într-adevăr, să iau în considerare varianta demisiei din Guvern, ca urmare a modului în care a fost gestionată comunicarea pe durata ultimelor zile. Consider că implicaţiile acestor declaraţii nu sunt instituţionale, ci exclusiv de natură politică. Sfatul transmis de preşedintele Klaus Iohannis poate fi pus în contextul opţiunilor exprimate frecvent de domnia sa în ceea ce priveşte culoarea politică a Guvernului. Cu toate acestea, consider că, indiferent de situaţie, oportunitatea unei demisii ţine întotdeauna de adevăr şi de lege. În acest moment, există o anchetă penală în curs şi cel mai important lucru pentru mine, pentru colegii din minister, pentru familia lui Bogdan Gigină este să se afle adevărul'', afirmă vicepremierul Oprea, potrivit unui comunicat transmis, luni, AGERPRES.

Vicepremierul precizează că va fi consecvent în a asigura stabilitatea politică a Guvernului din care face parte iar poziţia sa i-a fost comunicată şefului statului.

Totodată, Oprea precizează că îi dă asigurări lui Iohannis că relaţia instituţională va continua, UNPR va susţine proiectele preşedintelui privind securitatea naţională, la fel cum va continua să susţină Guvernul condus de Victor Ponta.

''O demisie la acest nivel de responsabilitate şi, implicit, asumarea unei vinovăţii care nu există, nu pot fi nici monede de schimb politic şi nici artificii mediatice. Într-un stat de drept, respectarea legii este mai importantă decât jocurile politice sau de imagine, iar eu voi respecta legea de fiecare dată. Aşadar, în ceea ce mă priveşte, lucrurile sunt clare: nu sunt vinovat şi, prin urmare, voi continua activitatea în cadrul Guvernului. L-am informat pe domnul preşedinte, informez şi opinia publică, cu privire la atitudinea mea, consecventă, de a asigura stabilitatea politică a Guvernului din care fac parte, de a-mi păstra cuvântul dat. Îl asigur pe preşedintele Klaus Iohannis că relaţia instituţională va continua în parametri fireşti, că UNPR va continua să susţină proiectele preşedintelui României privind securitatea naţională, la fel cum va continua să susţină Guvernul condus de Victor Ponta. Dincolo de emoţia publică, consider că oamenii de stat au obligaţia să dea curs în primul rând raţiunii şi să se raporteze întotdeauna la lege'', conchide preşedintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, citat în comunicat.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că luni seara a avut o discuţie cu vicepremierul Gabriel Oprea cu privire la accidentul în care un poliţist a murit într-un accident în timp ce se afla în coloana sa oficială, precizând că l-a sfătuit pe acesta să demisioneze. Şeful statului a precizat că l-a sfătuit pe Gabriel Oprea să demisioneze din cauza proastei gestionări a crizei.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: gabriel oprea